Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Hirotonirea diaconală a lui Cristian Andrieș

Ziua de 8 decembrie are pentru Biserica Universală o însemnătate aparte, deoarece se sărbătorește unul din momentele cruciale ale istoriei mântuirii, Neprihănita Zămislire a Sfintei Fecioare Maria, astfel Domnul alegându-și un loc imaculat pentru întruparea sa.

Însă pentru Congregația "Mica Operă a Divinei Providențe" - Don Orione, această zi a purtat semnul unei duble sărbători. La Roma, în Parohia "Toți Sfinții - Ognissanti", în cadrul Liturghiei de la ora 11:30, vineri, 8 decembrie 2023, a avut loc hirotonirea diaconală a doi seminariști cu voturi perpetue, Cristian-Sergiu Andrieș, originar din Sagna, și Dandy de la Cruz, originar din Filipine, prin impunerea mâinilor Excelenței Sale Benoni Ambăruș, episcop auxiliar de Roma.

Celebrarea a avut ca punct central exemplul Mariei care devine "poarta mântuirii" prin viața sa pusă la dispoziția lui Dumnezeu, exemplu mai ales pentru cei doi tineri care au primit misiunea de a sluji poporul lui Dumnezeu, în special pe săraci și marginalizați, în concordanță și cu viața carismatică a fondatorului congregației, Sfântul Alois Orione.

Prin cuvântul de învățătură, Preasfințitul Benoni Ambăruș a reamintit, în special lui Cristian și Dandy, importanța actului de a se lăsa abandonați total în mâinile lui Dumnezeu, în ciuda nesiguranțelor proprii, urmând astfel exemplul Mariei. Un gest care poate deveni dificil, dar care cu o reînnoire zilnică poate conduce spre sfințenie.

La celebrare a participat un număr însemnat de preoți, atât orionini, cât și din alte congregații și diecezani, din diferite părți ale lumii, și un număr impresionant de credincioși, făcând astfel ca celebrarea să fie și mai solemnă.

Sem. Robert-Petru Șolot, FDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 decembrie: Roma: Hirotonirea diaconală a lui Cristian Andrieș


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat