Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sărbătoarea hramului Parohiei "Sfântul Nicolae"

Miercuri, 6 decembrie 2023, s-a celebrat hramul Parohiei romano-catolice "Sfântul Nicolae" din Bacău. Liturghia a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, concelebrant fiind PS Anton Coșa, episcop de Chișinău.

O sărbătoare solemnă, la care Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul" a fost plină de oameni, veniți ca să se roage și să-i aducă mulțumiri Sfântului Nicolae, protectorul comunității noastre.

Liturghia, care a avut loc de la ora 11:00, a fost celebrată de Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, căruia îi mulțumim că a fost alături de noi și că ne-a oferit, la sfârșit, binecuvântarea arhierească și părintească.

A fost prezent și Preasfințitul Anton Coșa, episcop de Chișinău, care ne-a bucurat, de asemenea, prin participarea sa la această mare sărbătoare. Nelipsiți au fost și mulți alți preoți, atât din decanatul nostru, cât și din alte decanate, care, cu prezența lor în număr atât de mare, au făcut ca Liturghia să fie una deosebită.

La predică, părintele Iulian Robu, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, ne-a încurajat pe toți să fim un "Moș Nicolae" pentru cel de lângă noi, fiind mereu atenți la nevoile celorlalți.

S-a dovedit a fi o celebrare cu totul înălțătoare și prin cântecele ce au răsunat în toată biserica, transmițând bucuria acestei sărbători în inimile tuturor celor prezenți, dar și în ale acelora care au ascultat Liturghia prin intermediul mijloacelor de comunicare.

Mulțumiri tuturor celor prezenți și mai ales celor implicați în organizarea acestei sărbători, în care l-am cinstit, i-am mulțumit, i-am cântat și ne-am rugat Sfântului Nicolae.

Elisa Măriuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 decembrie: Bacău: Sărbătoarea hramului Parohiei "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat