Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizantea: Vizita episcopului Petru Petru Sescu la două decenii de la consacrarea altarului și sfințirea bisericii

Comunitatea romano-catolică din Vizantea a avut bucuria de a începe timpul binecuvântat al Adventului împreună cu Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași. Vizita din ziua de duminică, 3 decembrie 2023, a fost prilejuită de sărbătorirea a 20 de ani de la consacrarea altarului și sfințirea bisericii. După Liturghie, a fost sfințită capela mortuară.

În urmă cu 20 de ani, în data de 8 noiembrie 2003, în timpul vizitei pastorale în Parohia Vizantea, PS Petru Gherghel a consacrat această biserică, parohul de atunci fiind pr. Claudiu Bereș. Se împlineau la acea dată 25 de ani de la întemeierea acestei parohii.

În predică, Preasfințitul a subliniat faptul că Adventul este un timp al așteptării, al speranței, al bucuriei întâlnirii cu Isus și trebuie să pregătim această întâlnire în comuniune cu Dumnezeu, în termenii propuși de el și în felul în care doar el îl face posibil. Această așteptare nu este una dintre multele așteptări ale noastre care provoacă nemulțumire, supărare, ci este o așteptare plină de speranță și care produce bucurie în suflet; dar asta depinde pe cine așteptăm.

A mai subliniat faptul că, mai ales în acest timp, trebuie să îl recunoaștem pe Cristos care vine mereu la noi. Cristos a venit pe pământ prin Întruparea sa, va veni la sfârșitul veacurilor, dar el este mereu în mijlocul nostru, în Euharistie, în cuvântul său, în frații de lângă noi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, ca semn de prețuire Preasfințitul Petru Sescu a dăruit comunității o relicvă a Fericitului Anton Durcovici, episcop martir.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul a sfințit capela mortuară "Sfântul Iosif" și s-a rugat pentru toți preoții răposați care au slujit în această comunitate și pentru toți credincioșii răposați.

Capela mortuară a fost începută în anul 2007, de părintele Claudiu Bereș, iar lucrările au fost continuate de părintele Iosif Mărtinaș și a fost finalizată în anul 2010. Între timp au fost făcute unele renovări de către părintele Romică Sociu.

Comunitatea i-a mulțumit Preasfințitului Petru pentru prezență și pentru rugăciuni și Preasfințitului Iosif Păuleț pentru grija părintească față de credincioșii pe care îi păstorește.

Prof. Florina-Mihaela Olariu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 decembrie: Vizantea: Vizita episcopului Petru Petru Sescu la două decenii de la consacrarea altarului și sfințirea bisericii


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat