Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Jubileu de 25 de ani de profesiune călugărească în Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"

La Liturghia prezidată de PS Petru Gherghel marți, 28 noiembrie 2023, în Capela "Buna-Vestire" din Barați, două surori din Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au sărbătorit împlinirea a 25 de ani de viață consacrată: sr. Ana Mihoc (Frumoasa) și sr. Cristina Ferenț (Luizi-Călugăra).

Această sărbătoare a fost împărtășită și de prezența surorilor din Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", a altor persoane consacrate și a familiilor surorilor.

Preasfințitul Petru Gherghel, în cuvintele de introducere, ne-a îndemnat să le însoțim pe surorile sărbătorite cu rugăciunea noastră.

După Evanghelie, surorile jubiliare și-au reînnoit voturile pe care le-au făcut la prima profesiune călugărească: voturile de castitate, sărăcie și ascultare.

Pr. Emilian Dumea, în cadrul predicii, a vorbit despre bucuria care trebuie să caracterizeze o persoană consacrată și "Da"-ul Mariei.

Bucuria trebuie să fie deplină în Domnul. Dumnezeu s-a bucurat atunci când a găsit în Maria disponibilitatea de a da trup Fiului său, iar surorile, prin răspunsul "Iată slujitoarea Domnului", au îndeplinit această chemare prin slujirea și iubirea de fiecare zi.

Textul zilei din Evanghelia după Sfântul Luca este foarte bine cunoscut și ne expune scena vestirii îngerului, se află într-un loc neînsemnat, Nazaret, într-o casă modestă, simplă, în trupul și în sufletul Mariei, care devine templu prin harul lui Dumnezeu și este purtătoare de Dumnezeu.

Privind la Maria să ne aducem aminte de chemarea pe care a primit-o, nu este ceva fictiv, a avut loc real și cu toții ne aducem aminte de context. El ne-a ales, Dumnezeu intră în sufletul nostru doar dacă noi îi dăruim totul, așa cum a făcut-o Fecioara Maria.

Chemării lui Dumnezeu nu-i putem răspunde cu jumătate de măsură, ci cu o dăruire totală, asemenea Mariei, a mai subliniat părintele.

Sr. Cristina Ferenț, la sfârșitul Sfintei Liturghii, a rostit un cuvânt de mulțumire pentru cei prezenți la sărbătoare.

PS Petru Gherghel a adus salutul PS Iosif Păuleț și al PS Petru Sescu și le-a înmânat câte o amintire, cu îndemnul: "Nu uitați ce i-ați promis lui Isus!".

SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 noiembrie: Barați: Jubileu de 25 de ani de profesiune călugărească în Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat