Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Inaugurarea Centrului ACAR "Don Orione" pentru femeile cu dependențe și conferirea ministerului acolitatului

Luni, 20 noiembrie 2023, Congregația "Mica Operă a Divinei Providențe" (Don Orione) a sărbătorit-o pe patroana sa, Maica Divinei Providențe. Cu această frumoasă ocazie a avut loc inaugurarea spațiului pentru tratarea femeilor care se confruntă cu problema dependenței (de alcool, droguri, jocuri de noroc). În cadrul Liturghiei de după momentul de inaugurare, PS Iosif Păuleț le-a conferit seminariștilor orionini din anul pastoral ministerul acolitatului.

Sfânta Fecioară Maria și-a arătat dragostea față de femeile greu încercate de această suferință, mijlocind prin oameni deschiderea unui loc special creat pentru vindecarea lor. Spațiul destinat acestei cauze a fost gândit și amenajat în așa fel încât ajutorul specializat să se îmbine frumos cu ambientul cald și primitor a ceea ce poate fi acasă pentru acele persoane care vor solicita ajutorul. Acestea vor putea beneficia de ședințe de evaluare / consiliere medicală, psihologică, socială și spirituală și de alte activități menite să ajute în procesul de recuperare.

În cadrul evenimentului susținut de către Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare "Don Orione" din Iași, Excelența Sa episcopul Iosif Păuleț a oferit binecuvântarea sa și a adus cuvinte de apreciere și recunoștință pentru tot ceea ce înseamnă programul ACAR "Don Orione". Printre invitați s-a numărat și doamna doctor Cristina Dobre, manager al Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iași, consulul italian, domnul Antonino Bicchieri, pr. Felice Bruno, consilier provincial venit de la Roma, preoții orionini de la București și Oradea, precum și mulți alți colaboratori, voluntari și beneficiari ai ACAR "Don Orione".

Mărturiile persoanelor care au beneficiat de programul de recuperare și care acum duc binele mai departe prin modelul propriei vieți lipsite de vicii au aprins flacăra speranței că vindecarea poate fi posibilă. Prin mărturia lor au încurajat persoanele care se confruntă cu problema dependenței să apeleze cu încredere la ajutor specializat, pentru că dependența chiar poate fi învinsă.

După momentul de inaugurare și de binecuvântare, Preasfințitul Iosif împreună cu gazdele, cu invitații și cu seminariștii comunității "Don Orione" au celebrat Sfânta Liturghie în capela seminarului. În cadrul celebrării, Preasfințitul a oferit seminariștilor din anul pastoral ministerul acolitatului și i-a încurajat ca să slujească cu disponibilitate și cu drag la altarul lui Cristos, iar după ce se hrănesc cu Sfânta Euharistie, prezența reală a lui Isus, să devină ei însuși "pâine frântă" pentru cei de lângă ei.

Mulțumim tuturor pentru dăruirea cu care s-au implicat în realizarea proiectului ACAR "Don Orione" și o rugăm pe Sfânta Fecioară Maria, Maica Divinei Providențe, să binecuvânteze munca și slujirea către cei marginalizați.

Alexandra Maria Hașnaș
psiholog clinician și coordonator ACAR "Don Orione"

*

Pentru mai multe detalii despre Centrului ACAR "Don Orione" accesați www.acardonorione.ro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 noiembrie: Iași: Inaugurarea Centrul ACAR "Don Orione" pentru femeile cu dependențe și conferirea ministerului acolitatului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat