Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită în Dieceza de Iași a reprezentantei Renovabis

În perioada 13-16 noiembrie 2023 Dieceza de Iași a primit vizita doamnei Angelika Schmähling, responsabil de proiecte din partea Renovabis (Germania).

Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop diecezan, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași și Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit, împreună cu doamna Ramona Ciobanu, manager diecezan de proiecte, pr. Cristian Diac și pr. Cristian Bîrnat au întâmpinat oaspetele, mulțumindu-i pentru sprijinul constant oferit Bisericii Catolice din zona Moldovei, prin finanțarea, de-a lungul timpului, a mai multor proiecte pastorale, sociale și culturale.

În cele trei zile extrem de intense care au făcut obiectul vizitei au fost realizate întâlniri cu preoți din cadrul Curiei Episcopale responsabili cu activități pastorale și economice din dieceză (pr. Alexandru Roca, econom diecezan, pr. Daniel Iacobuț, responsabil al Secțiunii Pastorație, pr. Felix Roca, director al Oficiului pentru Pastorația Tinerilor), precum și cu reprezentanți ai mai multor instituții religioase: congregații, asociații misionare și de caritate, institute de formare pastorală și vocațională din zonele Iași, Roman și Bacău, ocazii cu care au fost discutate proiectele implementate, dar și noi inițiative care să vină în sprijinul comunității catolice din Dieceza de Iași și nu numai.

Luni, 13 noiembrie, accentul a fost pus pe activitățile media din dieceza noastră, doamna Angelika Schmähling vizitând studiourile ERCIS MEDIA și Radio ERCIS FM din Iași, precum și pe cele social-caritative. Pr. Adrian Blăjuță, director al Oficiului pentru Comunicații Sociale, împreună cu membrii echipei sale (redactori, realizatori, tehnicieni, voluntari media), a prezentat activitatea realizată în cei aproape trei ani de emisie și au scos în evidență necesitatea continuării dezvoltării prin proiecte media care să vină în sprijinul cât mai multor persoane din țară.

Pr. Egidiu Condac, director al Centrului Diecezan Caritas Iași și responsabil al secțiunii socio-caritative din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Iași, a menționat importanța existenței proiectelor social-caritative în dieceza noastră, mai ales în contexte problematice.

Următoarele trei zile, respectiv 14, 15 și prima parte a zilei de 16 noiembrie, au fost dedicate vizitării mai multor obiective importante din Iași, Roman și Bacău. În acest context gazdele au fost Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, Congregația "Surorile Providenței" din Iași, Congregația "Slujitorii Carității - Opera Don Guanella" din Iași, Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (jud. Neamț), Centrul Misionar Diecezan cu sediul în Roman (jud. Neamț), Centrul "Don Bosco" din Bacău, Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău, Congregația "Don Calabria" din Răcăciuni (jud. Bacău), Congregația "Surorile Sfintei Maria Magdalena Postel" (SMMP) din Schineni (jud. Bacău), Centrul Diecezan Caritas Iași, șantierul viitorului centru de recuperare medicală și recreere din Sarata, jud. Bacău, și așezământul socio-caritativ al Episcopiei Romano-Catolice din str. Traian (Iași) unde se află proiectul Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta", precum și proiecte sociale pentru persoane dependente de alcool și pentru persoane refugiate din Ucraina.

Toate instituțiile vizitate au prezentat proiecte care arată, în context general, importanța implicării Bisericii Catolice în viața comunității oferind oaspetelui nostru, Angelika Schmähling, o viziune de ansamblu a tuturor obiectivelor prioritare, cu perspectiva unui sprijin financiar din partea Renovabis.

Cu această ocazie dorim să aduce mulțumiri doamnei Angelika Schmähling și echipei Renovabis din Germania pentru sprijinul susținut oferit Diecezei din Iași pe parcursul celor aproximativ 20 de ani de colaborare. De asemenea, suntem recunoscători tuturor donatorilor și sponsorilor din țară și străinătate care susțin proiectele Bisericii, oferind astfel speranță și încredere celor în nevoie.

Duhul Sfânt lucrează prin oameni!

Ramona Ciobanu
manager diecezan de proiecte
Episcopia Romano-Catolică Iași


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat