Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Încetarea activității Casei de tip familial "La Salle"

Casa de tip familial "La Salle" din Iași, prin Asociația "Institutul Sfântul Ioan de La Salle" și Congregația "Frații Școlilor Creștine", mulțumește tuturor colaboratorilor și binefăcătorilor pentru sprijinul constant și generos acordat pe parcursul celor 20 de ani de existență a proiectului dedicat copiilor și tinerilor aflați în dificultate.

Prin prezentul comunicat dorim să informăm faptul că, începând cu data de 1 decembrie 2023, serviciul social denumit: Casa de tip familial "La Salle" își încetează activitatea. Totodată dorim să mulțumim din inimă tuturor colaboratorilor, voluntarilor și binefăcătorilor care pe parcursul celor 20 de ani de existență a acestui proiect socio-educativ ne-au sprijinit făcând posibilă funcționarea proiectului și întrajutorarea copiilor și tinerilor care au fost încredințați grijii noastre.

Acest proiect socio-educativ a fost înființat în anul 2003 și a funcționat în clădirea "Mănăstirea La Salle", din Iași, str. Aeroportului, 1. Proiectul a fost o casă și un loc de educație umană și creștină pentru grupuri de 16, iar mai târziu 12 copii și tineri aflați în dificultate. Pentru acești copii, autoritățile din domeniul protecției copilului emiteau o hotărâre de plasament pentru a fi primiți și pentru a beneficia de condițiile de creștere și educație cât mai apropiate de un mediu familial sănătos.

Ne bucurăm pentru toate generațiile de copiii care au petrecut în casa noastră în medie 4 ani de zile și acum își văd visele împlinite. În acești 20 de ani de activitate, 89 de copiii și tineri au beneficiat de serviciile sociale și educative ale căminului. Au frecventat școala, unii chiar și facultatea, au fost deschiși să primească o educație sănătoasă din partea echipei educative formată din laici dedicați și o comunitate de frați lasallieni.

Ne rugăm pentru fiecare copil și tânăr ca bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze și să le orienteze pașii pe drumul vieții. Îi încurajăm și îi susținem pe mai departe, chiar dacă unii foști beneficiari au fost nevoiți să plece departe de Iași și de țară.

Comunitatea Fraților Școlilor Creștine (FSC) din Iași, care își are sediul în același imobil, rămâne deschisă în continuare și caută noi căi de colaborare cu proiecte pastoral-educative ale altor instituții ce activează în Dieceza de Iași.

Fr. Iosif Beda, FSC


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat