Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea persoanelor văduve

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, jud. Neamț, a avut loc întâlnirea de toamnă a persoanelor văduve. Evenimentul a fost organizat de către Oficiul pentru Pastorația Familiei și l-a avut drept coordonator pe pr. Felician Tiba. Tema întâlnirii a fost: "Foc am venit să arunc pe pământ", inspirată fiind din Evanghelia după Sfântul Luca 12,49.

Întâlnirea a început așa cum deja ne-a obișnuit părintele Felician, cu primirea noastră călduroasă, cu o invitație la cafea și cu un moment de bună dispoziție.

Din cauza numărului mare de persoane, conferința s-a ținut în capelă, într-un cadru profund de rugăciune și de respect față de Cel care a venit să "aprindă" focul iubirii printre oameni, Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru.

"Focul este atât de important pentru viața noastră, spunea părintele conferențiar, dar la fel poate să și dăuneze, să distrugă. Isus a venit pe pământ să aducă în lume focul iubirii lui Dumnezeu față de noi, oameni păcătoși și slabi, care nu ne putem mântui fără harul lui Dumnezeu. Prin urmare, doar cel care se lasă purificat de focul milostivirii și al iubirii lui Dumnezeu, are acces la întâlnirea definitivă cu el.

Noi - a continuat părintele - avem de la Dumnezeu misiunea să-l reprezentăm, să facem ca focul să nu se stingă niciodată, să-l transmitem din generație în generație, așa cum și noi l-am primit. Este vorba de focul iubirii, al credinței și al speranței".

La Liturghie, de asemenea, inspirându-se din lecturile zilei, mai ales din evanghelie, părintele ne-a amintit de datoria de a ne ruga permanent și de a nu ne descuraja, asemenea văduvei despre care vorbește textul sacru.

"Isus ascultă rugăciunea văduvei, pentru că ea nu mai are inima împărțită!, spunea părintele Felician. Din contra, ea trebuie să-și împartă inima doar cu Dumnezeu, pentru a fi utilă aproapelui. Ea are misiunea să iubească exact așa cum ne-a iubit Isus, adică cu inimă neîmpărțită!"

După prânz a urmat un alt moment frumos. Fiecare persoană avea deja un bilet cu un număr pe el, doar că unele bilete conțineau și anumite întrebări la care trebuia răspuns, după care, pe rând, fiecare din participanți s-a bucurat de un dar, un soi de tombolă, dar de data aceasta fiecare număr a fost câștigător.

Încă o dată persoanele văduve mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt parte din Biserică, pentru păstorii care le oferă atâta atenție și mulțumesc și echipei de la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian pentru generozitatea primirii.

Clara Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 noiembrie: Traian: Întâlnirea persoanelor văduve


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat