Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Schineni: Haruri muzicale

Duminică, 12 noiembrie 2023, șase tinere pline de pasiune și entuziasm, din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Schineni, au dobândit atestatul care le recunoaște abilitățile lor muzicale remarcabile la orgă.

Această ocazie deosebită s-a concretizat datorită sprijinului nobil oferit de Heribert Trager, care, acum un an, a donat cu generozitate și implicare o orgă profesională comunității parohiale. De la acel moment binecuvântat din noiembrie 2022 și până în prezent, aceste tinere talente au călătorit pe aleea muzicii sub îndrumarea părintelui Eugen Budău. Fiecare notă, fiecare armonie a devenit o parte din evoluția lor muzicală, iar astăzi ele se mândresc cu această realizare. Acest eveniment marchează nu doar o realizare individuală, ci și o contribuție adâncă la bogăția culturală și spirituală a comunității. În lumina talentului lor, parohia devine un loc în care muzica și credința se întâlnesc, creând armonie în inimile celor care o ascultă.

  • "Întotdeauna am simțit că muzica este limbajul prin care sufletul vorbește. Motivația mea izvorăște din dorința de a aduce bucurie și liniște celor din jur. Cred că muzica are puterea de a atinge inimile și de a crea o comuniune spirituală în timpul slujbelor. Îndrumată de părintele Eugen Budău, am descoperit că orga devine o extensie a sentimentelor mele, iar fiecare notă cântată aduce cu sine o parte din devotamentul meu. Părerea mea este că muzica, în special cea interpretată la orgă în cadrul bisericii, nu este doar un act artistic, ci o formă de slujire. Îmi doresc ca muzica mea să aducă liniște și inspirație celor prezenți în biserică și să contribuie astfel la un sentiment de comuniune și adorație în sufletele tuturor." (Tereza Iojică - 17 ani).

  • "Cântatul la orgă în biserică poate fi o experiență minunată! Orga este un instrument impresionant și are o sonoritate impresionantă într-un spațiu amplu cum este o biserică. Este un mod frumos de a aduce muzica în slujbele religioase și de a crea o atmosferă liniștitoare. Dacă simți o chemare să cânți la orgă, cu siguranță ar trebui să îți urmezi pasiunea și să începi să explorezi acest instrument minunat. Pregătirea cu pr. Eugen Budău și participarea la slujbe m-au ajutat să îmi dezvolt abilitățile și să mă implic în comunitate." (Nicoleta Măriuț - 16 ani).

  • "Experiența mea anul acesta a fost una plăcută, deoarece am învățat multe cântece frumoase și am petrecut timp de calitate împreună cu persoane minunate. Îmi place să cânt la biserică sau la liturghii, deoarece am învățat că, atunci când cântăm, ne rugăm de două ori." (Ioana Elena Diac - 17 ani).

  • "Experiența pe care am trăit-o anul acesta m-a ajutat să îmi descopăr anumite talente și mi-a dat curajul să le și pun în practică. Faptul că am început să cânt în biserică m-a ajutat să îmi dau seama de ce îmi place să fac asta; îmi plac emoțiile pe care le transmit celelalte persoane cântând alături de mine la Liturghie." (Amalia Ștefania Pânzaru - 14 ani).

  • "Mie îmi place să cânt la orgă și sunt foarte recunoscătoare pentru aceasta mare șansă." (Bianca Antal - 11 ani).

  • "Am început să cânt la orgă din pură curiozitate. Muzica mă face să mă simt în largul meu și să îmi exprim creativitatea. E o modalitate minunată de a mă conecta cu mine însămi și cu ceilalți prin sunetele frumoase pe care le produce orga." (Claudia-Roxana Hoborici - 14 ani).

Asociația Arca Postel Schineni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 noiembrie: Schineni: Haruri muzicale


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat