Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Zi de reculegere pentru profesorii catolici din Dieceza de Iași

Profesori catolici din Dieceza de Iași, din toate ciclurile de învățământ și de toate specializările, au participat sâmbătă, 11 noiembrie 2023, la o zi de reculegere găzduită de Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, la inițiativa Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași. Evenimentul a avut ca temă "Educația creștină în vreme de restriște" și un invitat special, pe pr. Marius Anton Taloș SJ.

Activitatea a fost coordonată de părintele Petru-Sebastian Tamaș, inspector diecezan, și a început cu primirea în mijlocul nostru a PS Petru Sescu care a transmis un mesaj de încurajare, susținere și a dat binecuvântarea sa celor care au ales misiunea de a fi educator.

În cadrul meditației s-a discutat despre misiunea profesorului de a aduce roade într-o lume care vrea rezultate și riscul de a crește într-o lume dezrădăcinată din mai multe puncte de vedere. Profesorul trebuie să fie un maestru al riscului, un risc asumat care să îmbine armonios concepte, obiceiuri și valori, dar a cărei voce să fie inima.

În cadrul dialogului purtat în grupuri, profesorii au punctat importanța refacerii pactului educațional: școală - familie - Biserică, provocările cu care se confruntă educația și modul în care Biserica poate susține educația religioasă în școli.

Sfânta Liturghie a încununat această zi care a continuat cu puncte de reflecție, proiecte și angajamente în bucuria de a fi petrecut o zi împreună cu Cristos în mijlocul nostru.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu opinia unanimă a participanților că a fost un eveniment special, profund spiritual, adevărată hrană pentru suflet și minte, care a contribuit la cunoașterea reciprocă și care se dorește a fi repetat mai des.

Prof. Mariana Sofronie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 noiembrie: Traian: Zi de reculegere pentru profesorii catolici din Dieceza de Iași


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat