Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concertul caritabil "Spes mundi - Speranța lumii", ajuns la a treia ediție

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași împreună cu Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" din Iași și cu Episcopia Romano-Catolică Iași au organizat concertul caritabil "Spes mundi - Speranța lumii", duminică, 12 noiembrie 2023, la Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, începând cu ora 19.30. Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Mondiale a Săracilor, având un impact deosebit asupra comunității: ajutorarea vârstnicilor din cadrul Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

A treia ediție a Proiectului Spes mundi - Speranța lumii atrage prin scopul său din ce în ce mai multe persoane, iubitoare de frumos și sensibile față de cei în nevoi.

În program au fost lucrări de J.S. Bach, D. Scarlatti și G. Donizetti. A interpretat Orchestra de cameră a Colegiului Național de Artă "Octav Băncilă" din Iași, soliste: Noemi Onucu și Denisa Ștefania Cazaciuc, dirijor: Cosmin Morariu.

În paralel, artistul Cristinel Farțadi s-a alăturat cauzei prin intermediul expoziției "Reconectarea cu Divinitatea prin intermediul artei", ce s-a desfășurat pe toată durata zilei de 12 noiembrie, în Aula "Fericitul Anton Durcovici", de la subsolul catedralei.

Promotor al acestui concert a fost Luiza Torboli, soprană în cadrul Corului Academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat "Moldova", căreia îi mulțumim pentru toată implicarea și dăruirea în realizarea acestui eveniment deosebit.

Concertul și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare Maria. Îndeosebi Neprihănita amintește de darul curăției și al transparenței; permite să intuim cel puțin ceva din parfumul unei inimi zămislite într-o totală nevinovăție, ocrotită de orice ademenire a răului. O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Din generozitatea participanților s-a strâns suma de 4.015 lei. Cu fondurile strânse vom oferi pachete cu alimente de Crăciun beneficiarilor Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu.

Ne-am simțit onorați la auzul cuvintelor rostite de pr. Egidiu Condac, director general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: "Urmând exemplul Papei Francisc care a inițiat acum șapte ani Ziua Mondială a Săracilor, dorim să vă facem părtași în această seară la un eveniment deosebit și vă invit să medităm împreună asupra mesajului propus de Sfântul Părinte pentru Ziua Mondială a Săracilor din acest an: «Nu-ți întoarce fața de la niciun sărac» (Tb 4,7). Evenimentul are menirea de a ne provoca în trăirea creștină. Să lăsăm să vibreze inimile noastre în armonia vocilor minunatului cor, ale distinșilor soliști și instrumentiști. Să ne deschidem sufletele către cei bătrâni, bolnavi și neajutorați din jurul nostru. Să fim în continuare acolo pentru ei și să le arătăm că nu sunt singuri în lupta lor."

Ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Petru Gherghel, episcop emerit de Iași: "Cu mare bucurie, noi vă mulțumim din toată inima. Am participat cu drag și multă trăire interioară la acest concert caritativ dedicat celor bătrâni, neajutorați și bolnavi. Este cu adevărat minunat să vezi cum copiii talentați pot aduce atâta bucurie și emoție."

Mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat și ne-au susținut pentru a face posibil acest eveniment: Episcopiei Romano-Catolice, pentru găzduire și susținere, Colegiului Național de Artă Octav Bancilă, pentru regalul de suflet dăruit, Luizei Torboli, pentru implicarea deosebită și dăruire, artistului Cristinel Farțadi, pentru frumoasa expoziție, partenerilor media: ERCIS Media, ERCIS FM, Iași TV Life, Ziarul Evenimentul, Radio Iași, TVR Iași, Apollonia TV și Angelus TV, sponsorilor: Leonidas - ciocolată belgiană, Restaurantul Zori - mâncare pentru suflet rafinat, INIKO - Armonie în scris (pachete cu rechizite), Tipografia Sedcom Libris, pentru materialele promoționale, precum și doamnelor Valeria Filipescu și Cecilia Vaszi, pentru bunătățile gătite cu drag.

Aducem mulțumiri deosebite de asemenea tuturor participanților, angajaților Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și voluntarilor care au ales să ne fie alături la acest concert!

Pentru cei care doresc să sprijine în continuare activitatea de îngrijire la domiciliu a Asociației Caritas Iași, donațiile se pot face accesând link-ul www.caritas-iasi.ro/campanii-caritas-iasi.

Petronela Maftei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 noiembrie: Iași: Concertul caritabil "Spes mundi - Speranța lumii", ajuns la a treia ediție


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat