Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Întâlnirea de toamnă a Uniunii Mamelor Milostive

Duminică, 12 noiembrie 2023, Uniunea Mamelor Milostive Creștine s-a reunit la întâlnirea de toamnă a acestei mișcări în Biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu" din Săbăoani. La sărbătoare au participat mamele milostive din diferite comunități catolice din Dieceza de Iași, surori din Congregația "Misionarele Patimilor lui Cristos", credincioși din Săbăoani și preoții asistenți spirituali ai acestei mișcări: pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă și pr. Alois Bulai, precum și pr. Anton Cîtia, parohul comunității "Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu" din Săbăoani.

Duminică dimineața, curtea bisericii Parohiei "Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu" din Săbăoani a început să se umple de mame, membre ale Uniunii Mamelor Milostive Creștine, care s-au adunat din diferite parohii ale Diecezei de Iași pentru întâlnirea de toamnă, care a fost organizată la Săbăoani.

Înainte de Sfânta Liturghie, sora Chiara, vicar general al Congregației "Misionarele Patimilor lui Cristos", venită special din Italia pentru această întâlnire, a salutat mamele prezente la sărbătoare încurajându-le să continue drumul minunat în această carismă.

După acest cuvânt de salut al sorei Chiara, a urmat Sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh al comunității, părintele Anton Câtea. La începutul celebrării, el a salutat mamele prezente și a mulțumit că au ales Parohia Săbăoani pentru această întâlnire. De asemenea, părintele paroh, i-a salutat pe pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă și pr. Alois Bulai, asistenți spirituali ai Uniunii Mamelor Milostive Creștine, prezenți și ei la această sărbătoare.

La cuvântul de învățătură, ținut pe baza lecturilor și psalmului responsorial din duminica a 32-a din timpul de peste an, părintele Alois Bulai a dorit să sublinieze faptul că adevărata înțelepciune este atunci când căutăm ca sufletul nostru să se alipească de Dumnezeu care ne susține și ne ocrotește cu brațul său.

La final Sfintei Liturghii un seminarist din anul VI de la Seminarul din Iași a adresat un cuvânt de mulțumire credincioșilor din Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu" din Săbăoani pentru colecta trimisă în această toamnă la Seminar. În semn de recunoștință, membrii comunității seminariale se roagă zilnic pentru toți binefăcătorii Seminarului.

După Sfânta Liturghie, grupul de mame s-au unit în sala de cateheze a bisericii pentru a lua prânzul pregătit de gospodinele din Săbăoani, unde au avut și ocazia de a mai petrece timp împreună. Sora Elisabetta Barollo a oferit mamelor câte o statuetă cu Sfânta Fecioară Maria de la Lourdes, mulțumind totodată pentru implicarea fiecăreia în această mișcare.

Laurențiu-Daniel Timaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 noiembrie: Săbăoani: Întâlnirea de toamnă a Uniunii Mamelor Milostive


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat