Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhuși: Vizita relicvei Fericitului Ieremia

Comunitatea din Buhuși a avut bucuria de a primi, în cadrul unei Liturghii solemne în ziua de luni, 13 noiembrie 2023, în dar, o parte din trupul Fericitului Ieremia. Liturghia a fost prezidată de pr. Leon Budău, custode al Custodiei Ordinului Fraților Minori Capucini din România, concelebranți fiind pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap., și pr. Pavel Mărtinaș, parohul locului.

În numele comunității noastre catolice, doresc să exprim cea mai profundă recunoștință pentru darul incredibil de generos primit din partea Sanctuarului "Fericitul Ieremia Valahul" din Onești. Această comoară neprețuită - relicva Fericitului Ieremia - a umplut comunitatea noastră cu bucurie și un profund sentiment de legătură cu bogata noastră moștenire catolică.

Cu aceasta binecuvântată ocazie, exprimăm recunoștința noastră sinceră părintelui Leon Budău, custodele sanctuarului, părintelui Ubaldo Oliviero și celorlalți slujitori de la sanctuar pentru că au ales Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Buhuși ca păstrătoare a acestor prețioase relicve. Încrederea dumneavoastră în comunitatea noastră este atât o onoare, cât și o responsabilitate pe care o acceptăm cu profundă reverență.

Primirea relicvei Fericitului Ieremia este o binecuvântare dincolo de cuvinte și ne simțim cu adevărat recunoscători pentru grija și bunătatea pe care ni le arată Biserica. Prezența acestor relicve sacre va adânci, fără îndoială, formarea noastră spirituală și va stimula sentimentul de unitate între enoriașii noștri.

Suntem profund conștienți de semnificația relicvelor în credința catolică. Ele slujesc ca amintire tangibilă a vieții sfinților și fericiților, și a angajamentul lor neclintit față de Cristos. Sosirea relicvei Fericitului Ieremia va aprinde o fervoare reînnoită în cadrul comunității noastre, inspirându-ne să emulăm virtuțile exemplificate de acest fericit venerat.

Vă asigurăm că vom trata această relicvă cu cea mai mare evlavie și devotament, prin devoțiuni și rugăciuni, pentru ca astfel comunitatea noastră să continue să își aprofundeze relația cu Fericitul Ieremia.

Încă o dată, exprimăm recunoștința noastră sinceră Sanctuarului "Fericitul Ieremia" și preacinstiților săi reprezentanți pentru acest dar extraordinar și promitem că vom păstra caracterul sacru al acestor relicve cu reverență. Ne rugăm ca, prin mijlocirea Fericitului Ieremia și a tuturor sfinților, comunitatea noastră să continue să crească în credință prin lumina mesajului evangheliei, spre bucuria lui Cristos.

Ana Mișca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 noiembrie: Buhuși: Vizita relicvei Fericitului Ieremia


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat