Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino: Vizita Mons. Alessandro Giraudo, episcop auxiliar, la Capelania Română

Cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor 2023, a cărei temă "Inimi arzătoare, picioare care merg" amintește de experiența ucenicilor din Emaus descrisă în Evanghelia după Luca (Lc 24,13-35), Capelania Catolică română din Torino a avut marea bucurie și onoare de a-l găzdui pe Mons. Alessandro Giraudo, episcop auxiliar de Torino, în Biserica "Madonna del Carmine" pentru începutul oficial al anului catehetic, duminică, 22 octombrie 2023.

O vizită care creează punți de încredere și deschidere față de aproapele, față de "străinul" primit, îngrijit și hrănit, așa cum ne învață însuși Isus.

Sfânta Liturghie, concelebrată la ora 11.00 împreună cu capelanul comunității, pr. Iulian Herciu, a fost un moment plin de culoare (datorită portului tradițional românesc), plin de cântec (datorită corului comunității condus admirabil de viitorul diacon permanent Octavian Matei), de prezență (mulțumită participării considerabile a creștinilor de origine română la Sfânta Liturghie).

Mons. Giraudo a subliniat în omilia sa frumusețea comunității care se reflectă tocmai printr-o realitate continuă și constantă: începutul (botezul micuțului Elia); timpul fidelității (sărbătorirea a 50 de ani de căsătorie a soților Eugen și Emiliana Herciu); bogăția unui sfânt binecuvântat (în acest an se împlinesc 40 de ani de la beatificarea lui Ieremia Valahul, sub a cărui aripă ocrotitoare se află comunitatea catolică din Torino); bogăția fiecăruia dintre cei prezenți, chemați să mărturisească condiția de fii și frați, reflectând reflecția divină, imaginea pe care Dumnezeu a pus-o în fiecare. Hărnicia credinței, efortul carității și statornicia speranței trebuie și pot deveni puncte de forță pentru a depăși greutățile parcursului creștin, pe care toți suntem invitați să îl străbatem.

Comunitatea din Torino îi mulțumește Mons. Alessandro Giraudo pentru mărturia de comuniune pe care ne-a oferit-o, pentru prezența sa zâmbitoare în mijlocul unei mici părți a poporului român adunat pentru a-l slăvi pe Cristos, acel Cristos care rămâne mereu credincios chiar și atunci când eșuăm în credință, și pentru a primi tăria harului care este în Domnul și care învinge neajunsurile noastre "Ille fidelis manet" (2Tim 2,13).

Tatiana Ghiurca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 octombrie: Torino: Vizita Mons. Alessandro Giraudo, episcop auxiliar, la Capelania Română. Foto: Mihai Bursuc


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat