Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cremona: Românii catolici din nou în sărbătoare

Marți, 17 octombrie 2023, comunitatea românilor catolici din Cremona a avut un nou motiv de sărbătoare, fiind vizitată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași.

La nici mai puțin de două săptămâni de la primiția părintelui Ionuț-Gabriel Giurgică în comunitatea noastră, în această zi am avut marea bucurie și onoare de a primi vizita Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, și a părintelui Mihai Budău în mijlocul comunității noastre.

Împreună cei trei au concelebrat Sfânta Liturghie de la ora 19.30. Liturghia a fost precedată, ca de obicei, de rugăciunea Sfântului Rozariu, în această zi fiind organizată după inițiativa anuală "Un milion de copii se roagă Rozariul" la care au participat numeroși copiii ai comunității noastre din Cremona, dar și copii ai comunității românilor catolici din Parma, care, la fel ca noi, sunt păstoriți cu sârguința de același părinte Gabriel.

A fost un moment intens de rugăciune în care copilașii din comunitățile noastre și cei din lumea întreagă s-au rugat cu aceeași intenție: pace și unitate în toată lumea.

Sperăm ca Preacurata Fecioară Maria să asculte cu dragoste de mamă rugăciunea copiilor ei, mici și mari, rugăciune care a continuat și în cadrul Sfintei Liturghii, după cum a fost indicat ca în parohiile din întreaga lume să se facă în această zi: ne-am rugat pentru pace și mai ales pentru oprirea războaielor actuale din Țara Sfântă, și nu numai.

Întreaga Sfântă Liturghie a fost o solemnitate și o bucurie pentru toți, și-i mulțumim Preasfințitului Petru Sescu pentru cuvintele de încurajare și mulțumire. Într-adevăr trebuie să avem grijă de exterior, dar cel mai mult trebuie sa ne îngrijim de interior, și anume de sufletul nostru care ne va duce apoi spre mântuire. Adevărata pace o găsim în sufletul nostru. Dumnezeu, pe lângă multe virtuți, ne-a dat puterea de a ne schimba pe noi înșine, fără a încerca mereu să schimbăm lumea.

Schimbarea trebuie să fie personală și trebuie să plece din interiorul nostru. Și dacă există pace și liniște sufletească, Dumnezeu se simte ca acasă în inima noastră, pentru că nimeni nu știe mai bine decât cei plecați din țară, ce înseamnă să nu te simți acasă.

Pentru aceasta, Preasfințitul ne-a binecuvântat și ne-a încurajat să fim în continuare o comunitate și o familie unită, alături de păstorul ei, părintele Gabriel, să ne acceptăm și să ne iubim unii pe alții, așa cum suntem!

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Petru Sescu a împărțit bomboane tuturor copiilor, după care s-a oprit în oratoriu cu familiile prezente pentru a împărtăși câteva gânduri de acasă cu fiecare dintre noi.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru această minunată binecuvântare și tuturor acelora care s-au bucurat împreună cu noi.

Monica Petrina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 octombrie: Cremona: Românii catolici din nou în sărbătoare


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat