Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Copiii din Dieceza de Iași s-au alăturat inițiativei "Un milion de copii se roagă Rozariul"

În mai multe parohii din Dieceza de Iași, copiii s-au alăturat și în acest an campaniei "Un milion de copii se roagă Rozariul", o inițiativă la nivel mondial a fundației de drept pontifical "Aid to the Church in Need" (ACN), desfășurată miercuri, 18 octombrie 2023, rugându-se pentru unitate și pace. În continuare, câteva relatări trimise pe adresa redacției.

*

Iași, Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină"

În luna octombrie, lună dedicată Sfintei Fecioare Maria și devoțiunii Rozariului, data de 18 octombrie este marcată de chemarea la Rozariu adresată copiilor. Campania "Un milion de copii se roagă Rozariul" subliniază că Rozariul este rugăciunea copiilor Mariei, atât mari, cât mai ales mici. Și copiilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, parohia catedralei, le-a fost lansată aceeași chemare pe care au primit-o copiii din întreaga Biserică Catolică.

În iureșul vieții de zi cu zi care poartă familia creștină pe drumuri, câțiva părinți și copii au rupt din timpul lor și au făcut loc unei ore de rugăciune, unei ore în care împreună cu copii din lumea întreagă ne-am unit prin rugăciunea Rozariului. Cu glasuri de copii și acorduri de chitară i-am spus Mamei noastre cerești cât de mult o iubesc copiii săi, și cât de mult își doresc ca grija ei să ne aducă de la Tatăl ceresc unitate și pace.

Album foto: 18 octombrie: Iași: Copiii se roagă Rozariul pentru pace în catedrală

Pr. Ciprian Fechetă

*

Săbăoani, "Sfântul Mihail Arhanghelul"

Miercuri, 18 octombrie 2023, la prânz, în Biserica "Sfântul Mihail Arhanghelul" din Săbăoani, copii, tineri, părinți și bunici însoțiți de cadrele didactice ale Liceului Teoretic "Vasile Alecsandri" ne-am alăturat inițiativei mondiale de rugăciune a Papei Francisc - "Un milion de copii se roagă Rozariul".

Cu mâinile împreunate în rugăciune, cu Rozariul în mâini și cu ochii îndreptați spre altar către Isus, Principele Păcii, ne-am rugat cu speranță pentru unitate și pace în lume. Cu toții am încredințat mijlocirii Sfintei Fecioare Maria, Regina Păcii, toate popoarele care suferă din cauza războiului și a oricărei forme de violență.

Această oră de rugăciune a fost plină de o emoție puternică, rugându-ne pentru pace, pentru ca niciun copil, tânăr, bătrân să nu mai sufere, să nu mai trăiască în frică și teroare, pentru ca în lume să fie reaprinsă flacăra umanității și fraternității din și dintre oameni.

Ne-au fost alături preoții comunității, iar misterele au fost recitate de copii, de domnii profesori și de părintele paroh.

Credem cu tărie că rugăciunea Sfântului Rozariu recitată de cei mici ajunge la Mama noastră cerească și că poate schimba lumea aceasta.

Părintele paroh Irinel Iosub ne-a transmis la finalul Sfântului Rozariu că rugăciunea este cea mai buna modalitate pentru a ține diavolul departe, cea mai bună armă cu care putem învinge ispita și păcatul.

Am plecat spre casele noastre cu liniște în suflete și cu speranță, întăriți fiind de rugăciunea făcută cu atât de multă evlavie de copiii prezenți în biserică.

Dumnezeu nu rămâne indiferent la rugăciunea unui copil plin de credință. Uniți în rugăciune putem face împreună o lume mai bună, mai prietenoasă, mai fraternă și putem reaprinde speranța și solidaritatea dintre oamenii de toate rasele, culturile și religiile!

Album foto: 18 octombrie: Săbăoani: Copiii se roagă Rozariul pentru pace

Prof. Gabriela Ciocoiu-Blaj

*

Pildești

În Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, cu mic cu mare, împreună cu păstorii noștri, pr. Ionel și pr. Gabriel, ne-am adunat în jurul Sfintei Fecioare Maria, mama noastră cerească, pentru a-i cere ajutor în nevoile noastre.

Rugăciunea "stâlcită" a celor mici poate a supărat urechile celor mai în vârstă, dar nu și inima Mariei care cu siguranță a tresăltat de bucurie la auzul glasurilor de copii.

Știm cu toții că o mamă se înduioșează când un copil îi cere insistent un lucru. Copilașii, prin Sfântul Rozariu din această seară, și-au exprimat dorința de a fi pace în întreaga lume.

Îi felicităm că au răspuns afirmativ invitației noastre făcându-i astfel o mare bucurie Sfintei Fecioare Maria.

Pr. Gabriel Iulian Cocianga

*

Valea Seacă

La oratoriul din Valea Seacă ne-am rugat în comuniune cu toți copiii de pe planetă pentru a-i cere Sfintei Fecioare Maria, mama noastră cerească, să-l roage pe Tatăl nostru ceresc să ne aducă pacea pe pământ.

Album foto: 18 octombrie: Valea Seacă: Copiii se roagă Rozariul pentru pace

Claudia Diac

* * *

Apollonia TV - Un milion de copii se roagă Rozariul - 18 octombrie 2023:

* * *

Un milion de copii se roagă Rozariul, pentru unitate și pace, miercuri, 18 octombrie 2023


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat