Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghie de mulțumire la împlinirea vârstei de 69 de ani

PS Iosif Păuleț, născut la 17 octombrie 1954, în localitatea Tămășeni, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul vieții printr-o Sfântă Liturghie celebrată în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, marți, 17 octombrie 2023. Au fost prezenți la sărbătoarea liturgică PS Petru Gherghel, preoți din episcopie și credincioși. Corul a intonat la final "La mulți ani!"

În salutul său, pr. decan Daniel Iacobuț a exprimat caracterul special al Liturghiei: "O zi specială pentru Biserica noastră de Iași, pentru că tocmai în această zi dedicată unui episcop (Sfântul Ignațiu din Antiohia), episcopul Iosif Păuleț îi mulțumește lui Dumnezeu pentru darul vieții."

La această mulțumire au fost invitați și cei prezenți, fie prin intermediul Radio ERCIS FM, fie prin postul de televiziune Angelus TV, căci ziua de naștere înseamnă chemarea la viață, pe care se sădesc apoi toate celelalte chemări, iar în cazul episcopului Iosif este și chemarea de a păstori poporul lui Dumnezeu.

În omilia sa, episcopul a expus înțelesul primei lecturi (Rom 1,16-25), unde Sfântul Paul denunță lipsa de respect pentru divinitate din partea celor trăiesc în idolatrie, schimbând Creatorul cu creatura. Plecând de la afirmația Apostolului: "Aceștia au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună", PS Iosif a spus că există lipsă de respect pentru viață și trup, la schimbarea adevărului în minciună sau a minciunii în adevăr: "Vindem și cumpărăm minciuni cu acea seninătate a omului care luptă pentru dreptate și adevăr". Ne regăsim adesea în comportamentul fariseilor (cf. Lc 11,37-41), care se axează pe exterior, ignorând importanța interiorul nostru. Ignațiu, Teoforul, a fost un exemplu eminent al adevărului vestit și trăit. A fost condamnat "ad bestias" în timpul împăratului Traian. El să mijlocească tărie în credință și dragoste înflăcărată față de Biserică.

Fiind prezent la celebrare, PS Petru Gherghel a adresat un cuvânt de felicitare PS Iosif Păuleț pentru momentul aniversar. "Suntem într-o familie, într-o familie a Bisericii, și aici, o familie a diecezei noastre." Aniversarea zilei de naștere în familie înseamnă că toți, părinți și copii, sunt împreună. "El este în familia noastră, așa cum a fost ales, numit, tată spiritual pentru întreaga noastră dieceză și tot poporul nostru". I-a urat "multe binecuvântări, mult curaj și multă disponibilitate".

La final, PS Iosif Păuleț a primit flori, corul și cei prezenți cântându-i "La mulți ani!". Preasfinția Sa a mulțumit la rândui-i pentru prețuire și urări și le-a cerut tuturor să se roage pentru el, asigurându-i totodată de rugăciunea sa pe toți cei aflați sub păstorirea sa.

Păstorire rodnică, asistența Duhului Sfânt în activitățile de slujire și mijlocirea aleasă a Preacuratei Fecioare Maria i le dorim Preasfințitului Iosif Păuleț, împreună cu toți vizitatorii acestui site!

Pr. Cristian Diac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 octombrie: Iași: Liturghie aniversară la 69 de ani de viață ai PS Iosif Păuleț (17 octombrie 2023). Foto: Ovidiu Bișog

* * *

Din arhiva ercis.ro:

La mulți ani pentru PS Iosif Păuleț!


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat