Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Scrisoare deschisă

Cu ocazia Celei de-a 97-a Zile Mondiale a Misiunilor - 22 octombrie 2023

"Inimi arzătoare, picioare care merg" (Lc 24,13-35)

Dragi confrați preoți,
Dragi persoane consacrate,
Iubiți frați și surori în Cristos,

"Domnul este mai mare decât problemele noastre", așa ne încurajează Sfântul Părinte în mesajul său de anul acesta pentru Ziua Mondială a Misiunilor. Atunci când discipolii săi se confruntă cu încercări sau "se simt rătăciți, descurajați, înfricoșați în fața misterului fărădelegii care îi înconjoară", "Domnul înviat - spune același mesaj - este aproape de discipolii săi misionari și merge alături de ei". Anul acesta suntem invitați să aprofundăm experiența ucenicilor de la Emaus, care după ce călătoresc împreună cu Isus și înțeleg scripturile, după ce îl recunosc la frângerea pâinii, simt că inima le este aprinsă de un foc extraordinar, ochii le sunt tot mai deschiși ca să vadă și picioarele se pun în mișcare pentru a împărtăși cu ceilalți bucuria învierii.

Activitatea misionară își află rădăcina în Cuvântul lui Dumnezeu care "luminează și transformă inima în misiune", de aceea avem nevoie să ne lăsăm însoțiți mereu de Domnul înviat care este dispus să ne explice sensul Scripturilor și să ne ajute să avem inimi arzătoare. Isus ne însoțește de-a lungul timpului în diferite forme, dar momentul și cadrul cel mai propice, pentru a ne simți însoțiți de cel înviat, este cel al frângerii pâinii, este celebrarea Sfintei Liturghii. "Isus în Euharistie - ne spune mesajul - este culme și izvor al misiunii". Doar el - pe care îl rugăm, pe care îl adorăm și pe care îl primim în noi - ne poate deschide ochii și ne poate oferi seva necesară unei vieți cu adevărat creștine, care știe să dea mărturie despre evanghelie. Credem cu tărie că viața noastră spirituală, comunitatea noastră și chiar dieceza noastră, atâta timp cât se vor lăsa însoțite în mod autentic de prezența lui Isus înviat, prezent la Sfânta Liturghie, vor avea mereu "tinerețea veșnică" a unei Bisericii mereu în mișcare, mereu în ieșire; vor avea picioare care merg.

Un gând de recunoștință se îndreaptă către dumneavoastră pentru toată susținerea oferită misiunilor și misionarilor, atât prin rugăciune, cât și prin "Cutia Speranței", "Adopții la distanță", "Colindul pentru Africa", "Cutia pentru Misiuni", colecte și donații.

Dorim să vă mulțumim și pentru toată munca de evanghelizare pe care o desfășurați prin viața proprie, în parohie, în familie, la școală, la locul de muncă, oriunde dați mărturie despre Dumnezeu, ajutându-i și pe alții să aibă "inimi arzătoare, ochi care văd și picioare care merg".

Ziua Mondială a Misiunilor rămâne o zi în care ajutăm misiunile prin rugăciune și colecta pentru Operele Pontificale Misionare. Pentru noi să fie și o zi în care să retrăim experiența ucenicilor de la Emaus, trecând de la dezorientare și dezamăgire, la entuziasm și speranță!

Roman, 11 octombrie 2023

Pr. Florin-Petru Sescu
director al Centrului Misionar Diecezan

PS Petru Sescu
episcop auxiliar al Diecezei de Iași

PS Iosif Păuleț
episcop al Diecezei de Iași


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat