Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Torreciudad: A XVII-a Întâlnire a familiilor de catolici români rezidenți în Spania

Sanctuarul Marian din Torreciudad a găzduit duminică, 15 octombrie 2023, a XVII-a Întâlnire a familiilor de catolici români rezidenți în Spania.

Ca în fiecare an, în luna octombrie, comunitățile românilor din Lleida și Zaragoza (Spania) dedică o duminică Fecioarei Maria, mama noastră cerească, prin participarea la un pelerinaj, la Sanctuarul Marian din Torreciudad. Acest sanctuar, printre multe altele, este un alt loc de cinstire a Fecioarei, care emană binecuvântările sale și redă bucuria, rodul unei experiențe personale de reînnoire interioară.

Întâlnirea celor două comunități a început cu procesiunea până la capelă, acolo unde s-a recitat Sfântul Rozariu. A urmat apoi Sfântă Liturghie, celebrată de responsabilii celor două comunități, pr. Adrian și pr. Cristian, o Liturghie care prin cuvântul lui Dumnezeu ne invita să trăim uniți și fim atenți la "haina de nuntă", bucuria de a-l avea pe Isus.

Aici, la Torreciudad, cu toții ne-am adunat să ne îndreptăm privirea spre Maria, Mamă și Femeie mijlocitoare, pentru ca ea să ne însoțească mereu și să ne învețe să ne rugăm, să-l urmăm pe Fiul ei, acceptând, ca ea, voia lui Dumnezeu în viața noastră. Nu a lipsit bucuria fotografiilor, mesele pline de bucate tradiționale, dansul și portul popular și multă bucurie pe chipurile noastre.

Sub această invocație, Maria de Torreciudad, Fecioara își arată apropierea de realitățile cotidiene ale oamenilor și ale familiilor, ascultând cu generozitate cererile lor de mai bine de zece secole.

I-am cerut și noi ajutorul, pentru familiile noastre, comunitățile din Tarragona, Lleida, Zaragoza, Madrid, și toți cei dragi din țară, ca unitatea pe care ne-o dorim aici, să se realizeze și să se extindă dincolo de orice graniță. Iar voi care sunteți acasă să fiți mândri de noi.

Monica Spataru

Mai multe poze au fost publicate pe pagina de Facebook a Corului "Miorița" din Lleida: www.facebook.com/misericordialleida/.


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat