Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moara: Ziua roadelor și sfințirea vitraliilor bisericii

Duminică, 15 octombrie 2023, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, au avut loc Ziua roadelor și sfințirea vitraliilor de la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Maximilian Kolbe", Liturghia fiind prezidată de PS Iosif Păuleț.

Alături de episcopul Diecezei de Iași au participat: deputatul Ghervazen Longher - președintele Uniunii Polonezilor din România, împreună cu soția, Victoria Longher; Eduard Dziminschi - primarul comunei Moara, și soția acestuia, Dana Dziminschi; pr. Ionuț Pal - parohul comunității catolice din Moara; pr. Marius Mihai Chiriloaei - protopul Protopopiatului Bucovinean (greco-catolic); prof. Cristina-Maria Albu - inspector școlar pentru limba maternă polonă; mai mulți locuitori ai comunei Moara și credincioși catolici din Suceava și localitățile învecinate.

Festivitățile au început cu întâmpinarea oaspeților de către parohul din Moara - pr. Ionuț Pal și de către primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.

Liturghia a fost oficiată de PS Iosif Păuleț - episcop al Diecezei de Iași, de pr. Ionuț Pal, parohul comunității din Moara - și de pr. Marius Mihai Chiriloaei, protopul Protopopiatului Bucovinean (greco-catolic).

A urmat sfințirea vitraliilor, a roadelor și bucatelor aduse de către locuitorii comunei Moara, ceremonial oficiat de către PS Iosif Păuleț.

Oficialitățile au luat cuvântul și i-au felicitat pe primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, și pe polonezii din comuna Moara pentru menținerea culturii și transmiterea obiceiurilor și tradițiilor din generație în generație.

După Liturghie, a fost un moment artistic susținut de ansamblul copiilor polonezi din Moara coordonați de prof. Cristina-Maria Albu.

Evenimentul a continuat cu un picnic la care au participat toți cei prezenți, iar atmosfera a fost înfrumusețată de cântecele fanfarei din Moara.

Prof. Cristina-Maria Albu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 octombrie: Moara: Ziua roadelor și sfințirea vitraliilor bisericii


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat