Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Hram și comemorare în comunitatea "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului"

Bucuria hramului în comunitatea "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" din Săbăoani a fost amplificată de Liturghia pregătitoare de vineri, 6 octombrie, de vizita PS Petru Sescu în seara de sâmbătă, 7 octombrie, celebrând Liturghia de seară și sfințind placa comemorativă a prelatului Albert Holenstein, culminând cu Liturghia hramului, duminică, 8 octombrie 2023, prezidată de părintele Sebastian Bilboc.

Cu mic cu mare ne-am adunat în jurul Maicii Sfinte, patroana comunității noastre "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" și am celebrat în bucurie Sfânta Liturghie de hram duminică, 8 octombrie 2023, la ora 11.00, celebrant principal fiind părintele decan Sebastian Bilboc. La această celebrare au fost prezenți 21 de preoți, fii ai satului, din decanat, din împrejurimi, dar și preoți oaspeți.

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh, Anton Cîtia, a adresat câteva cuvinte de mulțumire pentru prezența preoților, părintelui predicator, Iosif Antili, corului, pentru cei care au contribuit, într-un fel sau altul, la organizarea și buna desfășurare a sărbătorii, dar și pentru toți credincioșii din comunitate și oaspeți care au îmbogățit celebrarea.

Însă această sărbătoare minunată de duminică a fost cireașa de pe tort și rodul a două zile prefestive în care ne-am pregătit sufletește să o sărbătorim așa cum se cuvine pe Regina Sfântului Rozariu, Sfânta Fecioară Maria.

În acest sens, vineri, 6 octombrie, s-a celebrat o Liturghie solemnă cu o participare numeroasă a credincioșilor, în care părintele predicator, Iosif Antili, a vorbit despre locul pe care îl ocupă Rozariul în viața noastră, despre Sfânta Fecioară Maria și relația noastră față de ea.

Apoi, sâmbătă, 7 octombrie, solemnitatea și bucuria momentului a crescut întrucât am avut onoarea de a-l avea în mijlocul nostru pe Excelența Sa Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași. Acesta a celebrat Sfânta Liturghie de seară de la ora 19.00. În cadrul acesteia, la cuvântul de învățătură, pr. Iosif Antili ne-a propus spre meditare cu ce spirit suntem chemați să ne rugăm Rozariul.

După Sfânta Liturghie a fost sfințită și placa comemorativă a prelatului Albert Holenstein, aflată la intrarea în biserică. Anul acesta, pe 3 ianuarie, s-au împlinit 10 ani de la trecerea sa la cele veșnice. De asemenea, la sfârșitul acestei celebrări frumoase și înălțătoare, episcopul Petru Sescu a adresat un cuvânt de mulțumire pentru toți cei care au făcut posibilă realizarea acestei plăci de aducere aminte spre prețuirea pr. Albert, care a sprijinit mult Dieceza de Iași.

Apoi a avut loc procesiunea cu statuia Maicii Domnului în jurul Bisericii, cu un moment de rugăciune la grotă.

În final, dorim să ne exprimăm recunoștința față de bunul Dumnezeu că ne-a ajutat să trăim din plin aceste trei zile de har în cinstea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului. Totodată, sperăm ca rugăciunea Rozariului să aducă roade spirituale și umane pentru toții cinstitorii Maicii Domnului.

Sfântă Marie, roagă-te pentru noi!

Comunitatea din Săbăoani "Sfânta Fecioară Maria Regina Rozariului"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-8 octombrie: Săbăoani: Hram și comemorare


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat