Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Câmpulung Moldovenesc: Sărbătoarea hramului bisericii

În ziua de duminică, 8 octombrie 2023, în Parohia Romano-Catolică din Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, s-a celebrat hramul Bisericii "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" la care a participat și Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Comunitatea romano-catolică din Câmpulung Moldovenesc a avut parte de o sărbătoare frumoasă ocazionată de celebrarea hramului bisericii. Chiar dacă numele instituțional al parohiei este "Înălțarea Domnului", biserica parohială se află sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului și, de aceea, hramul principal se celebrează cu ocazia sărbătorii mariane fixate la 7 octombrie.

A fost o zi cu adevărat înălțătoare pentru că alături de credincioșii parohiei și de ceilalți credincioși din împrejurimi s-au adunat și preoții din Bucovina, împreună cu episcopul Petru Sescu care a acceptat invitația de a celebra Sfânta Liturghie solemnă de la ora 11:30.

Preasfințitul a ținut și predica prin care ne-a transmis numeroase motivații pentru a ne ruga zilnic Rozariul, evidențiind puterea nemăsurată a acestei rugăciuni. Prin câteva exemple oferite în cadrul predicii am înțeles că sfântul Rozariu este o adevărată armă împotriva influențelor răului. Istoria Bisericii ne arată că Rozariul este rugăciunea preferată a creștinului simplu care dorește să obțină cele mai frumoase haruri prin mijlocirea Mamei cerești. Chiar dacă unii spun despre această rugăciune că nu este biblică, nici liturgică, ba chiar monotonă și plictisitoare, Preasfințitul ne-a demonstrat că aceste obiecții sunt lipsite de fundament, deoarece rugăciunea Rozariului este inspirată din Biblie, este foarte potrivită pentru pregătirea adunării liturgice și că ea nu este nici monotonă și nici plictisitoare pentru sufletul dornic să primească daruri cerești.

Înainte de binecuvântarea finală de la Sfânta Liturghie, în semn de recunoștință am intonat imnul de mulțumire "Dumnezeule preasfânt" (așa cum se obișnuiește în Bucovina), iar Preasfințitul Petru ne-a adresat și un cuvânt de prețuire și încurajare.

Sărbătoarea hramului presupune multă trudă atât din partea păstorului comunității, cât și din partea credincioșilor. Dar această trudă nu este o povară atunci când toți se străduiesc ca biserica să arate cât mai frumos spre bucuria celor care îi calcă pragul. Fiecare s-a implicat atât cum a putut fizic, material sau spiritual pentru pregătirea sărbătorii hramului, sărbătoare importantă pentru orice comunitate.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru momentele frumoase trăite cu ocazia hramului, Preasfințitului Petru Sescu pentru prezidarea Sfintei Liturghii și pentru învățătura frumoasă din cadrul predicii, preoților care au participat și tuturor credincioșilor care s-au unit cu noi în rugăciune în această zi de sărbătoare.

Dumnezeu să reverse neîncetat binecuvântarea sa asupra tuturor!

Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului,
roagă-te pentru noi!

Pr. Claudiu Ciubotaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 octombrie: Câmpulung Moldovenesc: Sărbătoarea hramului bisericii


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat