Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Frumos: Întâlnirea națională de toamnă a președinților conferințelor vincențiene

Sâmbătă, 7 octombrie 2023, a avut loc la Târgu Frumos întâlnirea de toamnă a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România. Au participat vincențieni din Dieceza de Iași, Arhidieceza de București, Arhidieceza de Alba Iulia și Dieceza de Oradea.

Întâlnirea a fost deschisă cu rugăciunea vincențiană și a continuat cu prezentarea programul de lucru de către Angela Dumea, secretara uniunii. Cătălin Zapodianu, președinte al conferinței gazdă, a prezentat un mesaj de salut și activitatea vincențienilor din comunitate. Ana Doboș, președintele național, a salutat prezența președinților la această întâlnire și le-a mulțumit tuturor pentru tot binele pe care îl fac. Părintele Alois Moraru, parohul comunității și asistentul spiritual al conferinței gazdă, ne-a prezentat pe larg virtuțile pe care trebuie ca să le trăiască un vincențian pentru a reuși să fie aproape de persoanele nevoiașe. Părintele a plecat de la virtuțile creștine, teologale care sunt baza virtuților trăite de noi și a insistat ca vincențienii să fie simpli în trăire și vorbire, umili, blânzi în exprimare. Mortificarea personală și zelul fac ca să fim plăcuți în fața lui Dumnezeu și al aproapelui.

Partea a doua a cuprins discuții intense despre problemele cu care ne confruntăm în activitate. Lipsa vocațiilor, a tinerilor fac ca activitatea noastră să nu se desfășoare așa cum ne dorim. S-au căutat soluții, dar sunt comunități unde tinerii au plecat, persoanele sunt în vârstă sau mai rău voluntariatul sau dorința de a oferi din timpul personal nu interesează. În continuare, Ana Doboș a prezentat importanța formării făcând referire la punctul 3.12 din Regulamentul internațional al Societății "Sfântul Vincențiu de Paul" și a pus accentul pe participarea la sesiunile de formare.

Întâlnirea s-a încheiat cu participarea la celebrarea Sfintei Liturghii. Toate persoanele au prezentat în fața Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, problemele și bucuriile lor.

La predică, părintele a pus accentul pe importanța rugăciunii în activitatea noastră, fără ajutorul lui Dumnezeu și a Duhului Sfânt nu reușim ca să ne apropiem de persoanele nevoiașe. Iubirea care ne este oferită de Tatăl din cer trebuie să ajungă la toate persoanele pe care le vizităm.

Mulțumim colegilor noștri și părintelui paroh pentru primirea călduroasă pe care ne-au făcut-o. Ne unim în rugăciune pentru ca să creștem în trăirea carismei vincențiene și pentru ca să reușim să fim din nou împreună la Roman, pe 24 aprilie 2024.

Monica Giurgilă
Asociația SVP Târgu Frumos

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 octombrie: Târgu Frumos: Întâlnirea națională de toamnă a președinților conferințelor vincențiene


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat