Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Parma: Primul hram al comunității catolicilor români

Comunitatea romano-catolică română din Parma și-a sărbătorit primul hram duminică, 1 octombrie 2023.

A fost o duminică de mare sărbătoare și bucurie pentru comunitatea romano-catolică română din Parma, deoarece pentru prima dată după șase ani de la constituirea comunității am putut să ne sărbătorim patronul comunității noastre, pe Sfânta Tereza a Pruncului Isus, care de acum încolo va fi protectoarea comunității noastre și ne va călăuzi pe drumul credinței.

Înainte de Sfânta Liturghie a hramului am avut onoarea de a-l primi pe Excelența Sa Enrico Solmi, episcopul Diecezei de Parma, care ne-a adus o mare veste bună, aceea că de acum încolo putem celebra Sfânta Liturghie în limba română în fiecare duminică, la ora 16:00 la Biserică "Preasfântă Inima lui Isus", unde de șase ani încoace ne întâlneam doar o dată pe lună.

Mulțumim enoriașilor Parohiei "Preasfânta Inimă a lui Isus" și parohului, părintele Paolo Salvadori, pentru găzduire și disponibilitatea demonstrată în toți acești ani de când Ana Claudia Andrici a pus bazele acestei comunități.

Comunitatea noastră a mai sărbătorit un mare dar divin, acela de a avea și noi, după șase ani de așteptare, un paroh, părintele Ionuț Gabriel Giurgică, fiind trimis de la Dieceza de Iași în calitate de capelan al comunității noastre din Parma, dar și al aceleia din Cremona.

Sfânta Liturghie a hramului a fost concelebrată de parohul comunității noastre, pr. Ionuț Gabriel Giurgică, și de părintele Isidor Iacovici, din Roma, care de peste 20 de ani este responsabilul comunităților romano-catolice române din întreaga Italie. Pr. Isidor Iacovici ne-a adus direct de la Sfântul Scaun salutul Sfântului Părinte Papa Francisc.

Corul comunității noastre este mereu animat de surorile noastre românce de la Institutul Bunului Pastor "Ancelle dell'Immacolata" din Parma, care în fiecare duminică sunt alături de noi și ne încântă cu vocile lor angelice.

Această duminică pentru noi a fost un dar divin, o duminică binecuvântată, plină de har și pace sufletească și pentru aceasta îi mulțumim lui Dumnezeu, dar și comunității din Parma pentru primire și găzduire, dându-ne posibilitatea de a ne simți acasă, ca o mare familie românească.

După Sfânta Liturghie a hramului, sărbătoarea a continuat cu bucate tradiționale puse pe masă și cu muzica românească, având ca oaspete cântărețul roman Sergiu Pătrașcu.

Marina Bîlha

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 octombrie: Parma: Primul hram al comunității catolicilor români


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat