Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Hramul profilului de teologie romano-catolică de la Colegiul Național Pedagogic "V. Lupu"

Marți, 3 octombrie 2023, la Căminul "Xaverianum", de pe dealul Copoului, s-a celebrat hramul profilului de teologie romano-catolică din cadrul Colegiul Național Pedagogic "V. Lupu" din Iași, care o are ca patroană pe Sfânta Tereza a Pruncului Isus. La eveniment au participat PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, profesori ai Colegiului Pedagogic, elevi actuali și absolvenți ai profilului. Toți au cerut de la Dumnezeu lumină și înțelepciune pentru noul an școlar.

A fost o zi deosebită pentru toți, avându-i alături pe Preasfințitul Iosif Păuleț, pe diriginții claselor de teologie, pe preoții colaboratori de la Seminarul "Don Orione" și Seminarul "Don Guanella", pe profesorii de la școală, în frunte cu doamna director adjunct Adriana Robu și pe absolvenții profilului din celelalte generații.

La predică, Preasfințitul Iosif ne-a îndemnat să trăim cu responsabilitate perioada aceasta de formare, acumulând știință pentru viitorul nostru. În acest sens, ne-a invitat să o avem ca model de viață pe Sfânta Tereza, trăind cu simplitate și sinceritate fiecare zi a vieții noastre. De asemenea, ne-a recomandat să ascultăm de cei responsabili pentru formarea noastră, să învățăm mereu lucruri noi și să ținem pasul cu școala, căci "cine are carte, are parte".

De animarea sărbătorii s-a ocupat părintele profesor Robert Râtan care a condus corul profilului și împreună au dat o notă tinerească Liturghiei.

La sfârșitul Liturghiei, părintele Claudiu Robu, responsabil al profilului de teologie romano-catolică, a adus un cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți la celebrare, iar Preasfințitul ne-a încurajat să mergem înainte cu speranță și încredere.

Ne-am rugat, am socializat și am cerut binecuvântarea pentru noul an sperând în susținerea și mijlocirea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, patroana profilului nostru.

Petrina Solomon
(clasa a XI-a)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 octombrie: Iași: Hramul profilului de teologie romano-catolică de la Colegiul Național Pedagogic "V. Lupu"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat