Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cremona: Primirea noului paroh și instituirea capelaniei

Duminică, 1 octombrie 2023, la Biserica "Beata Vergine de Loreto" din Cremona, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11:00, credincioșii catolici români au sărbătorit atât primirea noului paroh capelan, pr. Ionuț-Gabriel Giurgică, la începerea oficială a misiunii de asistent spiritual al comunității române din Cremona, cât și instituirea Comunității noastre "Sfânta Treime" drept capelanie, prin decret episcopal.

Sfânta Liturghie a fost animată de comunitatea noastră română din Cremona împreună cu comunitatea italiană din care facem parte.

Am avut bucuria ca Sfânta Liturghie să fie celebrată de către PS Antonio Napolioni, episcop de Cremona, și concelebrată de pr. Ionuț-Gabriel Giurgică (noul nostru capelan), de pr. Isidor Iacovici (director și responsabil al românilor catolici din Italia care ne-a adus salutul episcopilor de Iași), de pr. Pietro Samarini (parohul și responsabilul Unității Pastorale "Madre della speranza" din care facem parte), de pr. Mario Binotto (care timp de un an ne-a susținut și a fost asistentul nostru spiritual, celebrând Sfintele Liturghii în limba italiană, iar noi răspunzând în română), de pr. Pierluigi Codazzi (director și responsabil al Caritasului din Cremona care în fiecare săptămână ne-a găzduit și ne-a pus la dispoziție capela de la Caritas pentru a ne ruga Rozariul și nu numai) și de pr. Iulian Herciu (capelan al comunității românești din Torino care a venit în grup numeros pentru a-i fi alături părintelui Ionuț-Gabriel în noua lui misiune și pe care i-a păstorit timp de trei ani, recomandându-l cu mult drag).

Mulțumim Domnului, Preasfintei Fecioare Maria și tuturor sfinților care au intervenit pentru noi, și mai ales că rugăciunile noastre au fost ascultate și îndeplinite. Mulțumim din suflet episcopului Antonio Napolioni și episcopilor Iosif Păuleț și Petru Sescu, tuturor preoților din Dieceza de Iași și din Dieceza de Cremona, C.E.I și tuturor celor care ne-au susținut: după o strânsă colaborare și prin intervenția Duhului Sfânt au făcut posibil ceea ce speram și așteptam de mult timp, și anume de a fi binecuvântați cu sosirea și prezența continuă a unui preot, un păstor pentru comunitatea noastră, pentru familiile noastre. Prin aceasta am înțeles că Providența Divină există și este cu adevărat infinită, că trebuie să avem răbdare, credință și speranță creștină făcând voința lui Dumnezeu și trăind uniți, căci Domnul poate face cu noi și prin noi lucruri mărețe.

Mulțumim întregii comunități parohiale italienești pentru primirea și ospitalitatea în această parohie, punându-ne la dispoziție și oratoriul, făcându-ne să ne simțim împreună cu ei ca într-o familie ce suntem.

Mulțumim din suflet părintelui Ionuț-Gabriel pentru disponibilitatea pe care a dat-o comunității noastre și că avem posibilitatea să avem din nou un preot și păstor care să ne fie alături pe aceste meleaguri italienești și să ne simțim ca acasă chiar și din depărtare. Părintele ne-a îndemnat să urmăm și noi motoul Sfinției Sale, și anume să fim ca un creion, lăsându-ne pe mâna lui Dumnezeu care poate crea cu noi și prin noi opere de artă. Valoarea creionului depinde de noi ca o comunitate: să știm să apreciem acest dar, câtă valoare îi dăm, cât ne implicăm pentru a face tot posibilul să pășim și să parcurgem acest drum împreună și să creștem în credință, speranță și dragoste devenind o familie unită.

Îi mulțumim din suflet părintelui Ionuț-Gabriel și pentru disponibilitatea și sacrificiile pe care le face din iubire și cu entuziasm pentru a fi în mijlocul nostru, de aceea îi urăm Bun Venit în comunitatea noastră, îi mulțumim pentru gândurile și cuvintele frumoase, sfaturile bune și predicile minunate cu care ne-a îmbogățit spiritual deja de o lună și promitem să-l susținem în toate inițiativele și să depășim împreună greutățile și obstacolele care ne vor ieși în cale. Îi dorim multă sănătate, bunăstare, prosperitate, bucurii și succes în tot ceea ce face și Domnul să-l răsplătească, să-i fie alături întotdeauna, să-i călăuzească fiecare pas cu lumina și căldura pe care le aduce în sufletele oamenilor.

A fost o sărbătoare frumoasă, deasupra așteptărilor noastre, atât comunitatea noastră cât și cea Torino s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare, iar după terminarea Sfintei Liturghii ne-am adunat cu toții în Oratoriul "Borgo Loreto" mâncând și dansând românește, bucuroși de sosirea părintelui în comunitate. Cu acest prilej s-au pregătit bucate tradiționale românești, muzica și dansul construind împreună o relație de iubire și prietenie ca aceea a Sfintei Treimi.

Mulțumim tuturor pentru participarea la această frumoasă sărbătoare și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment.

Elena Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 octombrie: Cremona: Primirea noului paroh și instituirea capelaniei

* * *

Comunitatea românilor catolici din Cremona are un grup de Facebook unde sunt publicate informații din viața acestei comunități.


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat