Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Hramul comunității "Sfânta Tereza" și cinci ani de la sfințirea bisericii și consacrarea altarului

Duminică, 1 octombrie 2023, în a 26-a duminică din timpul de peste an și în ziua comemorării Sfintei Tereza a Pruncului Isus, credincioșii Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" au îmbrăcat haina de sărbătoare celebrând hramul bisericii parohiale la Liturghia prezidată de PS Petru Gherghel, episcop emerit, și mulțumind pentru cei cinci ani de la sfințirea bisericii.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, cel care a sfințit biserica și a consacrat sfântul altar de jertfă, însoțit de pr. Iulian Tancău, fiind prezenți și preoți din Decanatul de Piatra, în frunte cu pr. Petrică Dăncuț, decan de Piatra.

Pr. Irinel Iosub, paroh al Parohiei "Sfântul Mihai" din Săbăoani, în predica Sfinției Sale, ne-a îndemnat ca, asemenea Sfintei Tereza, să fim simpli, plini de iubire și mereu aproape de Dumnezeu și de cele sfinte și niciodată să nu ne fie rușine de a-l numi pe Dumnezeu "Tăticuțul nostru cel bun și milostiv".

Ne-am luat hotărâri sfinte, am mulțumit, rugându-ne și invocând mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, chiar din prima zi a lunii octombrie - luna Sfântului Rozariu. Printre intențiile deosebite a fost și gândul cel bun ca în noul an pastoral al diecezei noastre, cu tema "Biserica, familia lui Dumnezeu", să fim uniți sub același acoperiș al Trupului mistic al Domnului nostru Isus Cristos - Sfânta Maică Biserica. Nu am uitat nici rugăciunea pentru a cere lumina Duhului Sfânt care să coboare și să-i lumineze cu înțelepciune pe membrii Adunării Generale Ordinare a Sinodului Episcopilor.

Ca semn al aducerii aminte și a mulțumirii pentru darurile primite, Preasfințitul Petru a binecuvântat crucea dăruită de o familie de creștini, cruce așezată la loc de cinste în curtea bisericii.

Clipe de har și bucurie pentru toți participanții la sărbătoare, mai de aproape sau mai de departe. Tuturor o mulțumire aleasă și o sfântă promisiune că ne vom ruga ca Măicuța Domnului și mica Tereza a Pruncului Isus să-i ocrotească, iar bunul Dumnezeu să-i răsplătească însutit și înmiit. Lăudat să fie Isus și Maria!

Comunitatea parohială

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 octombrie: Piatra Neamț: Hramul comunității "Sfânta Tereza" și cinci ani de la sfințirea bisericii și consacrarea altarului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat