Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Schineni: Celebrarea hramului bisericii și administrarea Sfântului Mir

Ziua de 1 octombrie 2023 va rămâne una cu totul memorabilă pentru Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Schineni, iar aceasta se datorează dublei sărbători, în prezența episcopului auxiliar Petru Sescu: celebrarea hramului bisericii și administrarea Sfântului Mir.

"Vino, Duhule Sfânt, pătrunde inimile credincioșilor și aprinde în ele focul iubirii tale". Cu aceste cuvinte în inimi, duminică, 1 octombrie 2023, comunitatea din Schineni l-a glorificat pe Dumnezeu și a trăit cele mai frumoase și emoționante momente de împlinire creștină, când Duhul Sfânt a coborât cu lumina și darurile sale în inimile a 29 de copii și tineri.

Pe parcursul unui an de zile candidații au fost pregătiți pentru a putea înțelege mai bine ce este Sfântul Mir, care sunt darurile Duhului Sfânt și cât de important este să accepte și să își însușească darurile lui. Câțiva candidați au explicat cele șapte daruri ale Duhului Sfânt.

1. Darul înțelepciunii ne face să înțelegem măreția de nepătruns a lui Dumnezeu și ne îndeamnă să-l căutăm în obligațiile și în activitățile noastre de fiecare zi.

2. Darul înțelegerii ne descoperă bogățiile credinței sădite în inimile noastre odată cu primirea sacramentului Botezului.

3. Darul tăriei ne alină mereu și ne ajută să depășim dificultățile pe care le întâlnim în drumul nostru spre Dumnezeu.

4. Darul științei ne ajută să ne raportăm în mod corect la opera creației și să ne dovedim mereu fidelitatea față de Dumnezeu.

5. Darul sfatului ne arată calea sfințeniei și ne oferă curajul de a-i aduce în toate preamărire lui Dumnezeu și de a căuta mereu binele aproapelui.

6. Darul evlaviei ne permite să ne apropiem de Dumnezeu cu acea încredere pe care copilul o manifestă față de părinții săi.

7. Darul fricii de Dumnezeu ne ajută să fugim de păcat, să nu cedăm în fața ispitelor și să evităm tot ceea ce ar putea să-l întristeze pe Duhul Sfânt care locuiește în noi.

Prin cuvântul de învățătură, Preasfințitul Petru Sescu a ținut să spună și câte cuvinte din viața Sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Sfânta Tereza, patroana comunității noastre, a descoperit că vocația ei este iubirea. În trei puncte simple, pe înțelesul tuturor și l-a îndemâna fiecăruia, episcopul ne-a explicat ce înseamnă pentru ea calea copilăriei spirituale.

1. Umilința ne învață să fim realiști pentru că Dumnezeu creează doar capodopere și că fiecare dintre noi este o capodoperă.

2. Simplitatea ne învață să nu complicăm viața și să învățăm să facem toate cu inimă mare ca pentru Cristos.

3. Sacrificiul ne învață să ne străduim să ne schimbăm și să fim cât mai asemănători lui Cristos.

Prin mâinile Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, prin rugăciunile și prin ungerea cu Sfânta Crismă pe care Excelența Sa a săvârșit-o pe frunțile copiilor, s-a întipărit în sufletele lor un semn spiritual de neșters, prin ploaia bogată din cer, care a făcut ca harurile Duhului Sfânt să înflorească și să rodească în inimile lor.

Ce poate fi mai frumos decât să trăim în iubirea lui Dumnezeu, iubire care ne transformă în fii ai Tatălui ceresc, frați în credință cu Isus Cristos și minunate temple ale Duhului Sfânt.

Cât de minunate sunt lucrările tale, Doamne! Dă-ne tărie, pricepere, răbdare, iubire și ocazia de a te întâlni în inima fiecărui om!

Mulțumim episcopului Petru Sescu pentru bucuria ce ne-a făcut-o prin prezența sa în mijlocul nostru și conferirea sacramentului Sfântului Mir copiilor și tinerilor comunității noastre.

Nicoleta Măriuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 octombrie: Schineni: Celebrarea hramului bisericii și administrarea Sfântului Mir


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat