Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

© itrciasi.ro
Iași: Liturghia de deschidere a anului formativ-academic 2023-2024 la Institutul Teologic

Duminică, 1 octombrie 2023, în comemorarea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, a fost oficiată Sfânta Liturghie prezidată de către PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, care a marcat începutul unui nou an formativ-academic, 2023-2024.

Comunitatea seminarială s-a bucurat să aibă în mijlocul său pe păstorul Diecezei de Iași, alături de întregul corp formativ și profesoral.

În cadrul omiliei, PS Iosif Păuleț a subliniat valoarea pe care luna octombrie o are pentru parcursul formativ al seminariștilor. Luna lui brumărel este închinată Sfintei Fecioare Maria și devoțiunii Rozariului, iar păstorul diecezei noastre a evidențiat modul în care Maria ne deschide drumul către cer. În același mod și viața Sfintei Tereza a Pruncului Isus, patroana secundară a Seminarului, este un adevărat exemplu pentru modul în care putem ajunge în împărăția lui Dumnezeu, fiindcă: "îmi voi petrece cerul, făcând bine pe pământ!" a reliefat PS Iosif. De asemenea, Excelența Sa a adus în atenția seminariștilor alte două evenimente care dau o însemnătate deosebită lunii octombrie: împlinirea a 40 de ani de la beatificarea Fericitului Ieremia Valahul și deschiderea unei noi etape a Sinodului. Aceste momente deosebite sunt tot atâtea modele ale căilor spre cer pe care pășim împreună.

Predica PS Iosif Păuleț s-a încheiat cu un îndemn încurajator pentru tinerii seminariști în parcursul lor formativ spre Sfânta Preoție: "Să vegheați cu grijă! Să ne dezlipim inima de pământ și de tristețea trecutului, nemulțumirea prezentului și teama de viitor! Să ne ridicăm ochii spre cer, fiindcă de acolo vine ajutorul!"

La finalul celebrării euharistice, părintele rector Ștefan Lupu a adresat un cuvânt de gratitudine Excelenței Sale Iosif Păuleț pentru prezidarea Sfintei Liturghii și pentru binecuvântarea pe care a invocat-o asupra întregii comunității seminariale, pentru implicarea și dăruirea de care, constant, dau dovadă. (Ilie Răpcianu)

(Articol preluat de pe www.itrciasi.ro)


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat