Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Stufu: Administrarea Sfântului Mir

Duminică, 24 septembrie 2023, pentru Parohia Romano-Catolică "Sfântul Mihail" din Stufu a fost o zi de neuitat și multe emoții, deoarece, în cadrul Sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, a administrat taina Sfântului Mir pentru 24 de candidați. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă de mare sărbătoare cu participarea întregii comunități.

După o pregătire îndelungată, cei 24 de candidați au avut parte de cele mai frumoase momente din viața lor. Emoțiile au fost foarte mari atât din partea tinerilor, dar și din partea episcopului.

Sărbătoarea a început cu întâmpinarea episcopului unde tinerii i-au adresat urarea de "bun venit" episcopului. Liturghia solemnă a administrării Sfântului Mir a început cu procesiunea din fața casei parohiale spre biserica frumos împodobită pentru această sărbătoare.

Copiii și adolescenții comunității noastre au susținut Liturghia prin citirea lecturilor, rugăciunea credincioșilor, oferirea darurilor și cântecele specifice acestei sărbători.

La predică, PS Petru Gherghel, după ce a scos în evidență importanța Duhului Sfânt în viața fiecăruia dintre noi, le-a adresat întrebări candidaților la Mir pentru a vedea cât de pregătiți sunt pentru primirea tainei Sfântului Mir.

Momentul cel mai emoționat a fost atunci când prin mâinile Excelenței Sale Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, cei 24 de candidați l-au primit pe Duhul Sfânt. Alături le-au fost părinții și nașii.

La sfârșitul Liturghiei doi dintre cei miruiți au adresat mulțumiri Excelenței Sale Petru Gherghel, preoților, celor care i-au însoțit și pregătit pentru această zi, dar și tuturor celor care au făcut ca această sărbătoare să fie una de neuitat.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea finală, urmată de procesiunea și fotografiile cu cei proaspăt miruiți în fața bisericii.

Eliza Tătaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 septembrie: Stufu: Administrarea Sfântului Mir


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat