Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ștefan cel Mare: Administrarea Mirului

Sâmbăta, 23 septembrie 2023, în Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Ștefan cel Mare, 29 de adolescenți, plini de emoții și bucurie, au primit pecetea Duhului Sfânt prin mâinile Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar.

Momentul în care Preasfințitul Petru a sosit în comunitatea noastră a fost un moment emoționant și de asemenea foarte frumos pentru tinerii și credincioșii care au venit la Sfânta Liturghie.

Sărbătoarea a început în filiala Capăta cu Sfânta Liturghie de la ora 9 unde Preasfințitul a felicitat și a încurajat mică comunitate catolică. Credincioșii și surorile au simțit că munca lor a fost răsplătită prin bucuria cu care cei nouă tineri au primit darurile Duhului Sfânt.

La ora 11 am continuat momentul de bucurie primindu-l pe episcopul nostru auxiliar în fața casei parohiale și de unde am pornit în procesiune pentru Sfânta Liturghie. Preasfințitul, cu răbdare și bunătate, ne-a spus la predică foarte multe lucruri frumoase despre exemplu părintelui Dumitru Matei și alți vrednici înaintași care ne-au transmis credința catolică în vremuri grele. De asemenea, ne-a spus nouă, tinerilor, ce ne oferă Duhul Sfânt și de ce este important în viața noastră.

Noi, cei 19 tineri de la Ștefan cel Mare și de la Gutinaș, care am primit sacramentul Confirmațiunii, ne-am bucurat și de faptul că am fost însoțiți de nașii noștri și de cei din familie.

La finalul celebrării am ținut să adresăm un cuvânt de mulțumire și recunoștință față de preoții care ne-au educat, față de toți cei care au pregătit biserica și față de toți cei care au participat la bucuria noastră.

Duhul Sfânt să ne țină pe drumul cel bun al credinței și să ofere răsplata tuturor celor care ne-au însoțit cu bunătatea lor!

Adelina Moraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 septembrie: Ștefan cel Mare: Administrarea Mirului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat