Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cotnari: Administrarea Mirului și sărbătorirea hramului

Ziua de 17 septembrie 2023 va rămâne una cu totul memorabilă pentru Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Cotnari, iar asta se datorează dublei sărbători, celebrarea hramului bisericii și administrarea Sfântului Mir celor 12 candidați. Asemenea apostolilor, în urmă cu două mii de ani, l-am primit cu mari emoții pe Duhul Sfânt prin impunerea mâinilor și rugăciunea PS Petru Sescu, episcop auxiliar, alături de alți 12 preoți.

Noi, candidații la Sfântul Mir, am răspuns ferm la întrebările Preasfințitului, conștientizând importanța și lucrarea Duhului Sfânt, a treia persoană din Preasfânta Treime, Dumnezeu adevărat, ca și Tatăl, ca și Fiul. Am reținut cele trei puncte importante din predica episcopului: ravagiile păcatului, iertarea lui Isus Cristos și curajul de-a ne ierta pe noi înșine, propunându-ne fiecare la nivel personal de a le lua în considerare și a ni le însuși!

Rând pe rând, noi, candidații, însoțiți de nași, am venit în fața episcopului și am primit ungerea sfântă și darul păcii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, am dorit așa cum se cuvine să mulțumim tuturor pentru această zi memorabilă pe care întreaga comunitate a trăit-o la intensitate maximă, fiind una cu totul deosebită.

Părintele paroh, la rândul său, le-a mulțumit colaboratorilor săi, preoților din jurul altarului, persoanelor care au contribuit la buna desfășurare. La sfârșit, toți i-am adus lui Dumnezeu cântarea noastră de mulțumire.

Atunci când Duhul Sfânt revarsă asupra noastră darurile sale, speranța alungă îndoiala, credința face să izvorască încrederea, iar iubirea încununează orice viață și o conduce spre împlinire.

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit această frumoasă zi și în același timp ocazia de a sărbători hramul bisericii odată cu cei miruiți.

Tinerii miruiți

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 septembrie: Cotnari: Administrarea Mirului și sărbătorirea hramului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat