Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Șcheia: Evenimente de neuitat

Comunitatea din Șcheia a trăit intens o săptămână plină de evenimente: sfințirea bisericii, hramul comunității, Liturghie în cadrul căreia pr. Vincențiu Burlacu și-a luat rămas bun de la comunitate și primirea noului paroh în persoana părintelui Marcelin Chelaru.

Evenimentele din ultima săptămână au reprezentat pentru comunitatea din Șcheia un amalgam de emoții. Evenimente importante sus menționate fac ca începutul toamnei 2023 să rămână impregnat pentru totdeauna în inima credincioșilor din Șcheia cât și a oaspeților care ne-au călcat pragul pentru aceste sărbători.

Primul și cel mai însemnat moment a fost sfințirea bisericii, sâmbătă, 9 septembrie 2023. Ceremoniile au fost conduse de către episcopul Iosif Păuleț. La Sfânta Liturghie de consacrare au participat preoții satului și preoți invitați, persoane consacrate, cât și distinși oaspeți. Pentru întreaga comunitate din Șcheia această Sfântă Liturghie de sfințire a bisericii a însemnat un prilej de bucurie, întrucât am dorit ca acest loc să fie cu adevărat binecuvântat pe de o parte, iar pe de altă parte o bucurie că am reușit să ducem la îndeplinire dorința înaintașilor noștri, părintele Iosif Andrici, ctitorul bisericii, cât și a consătenilor care au fost înaintea noastră cu semnul credinței și s-au implicat în construirea bisericii cu hramul "Înălțarea Sfintei Cruci".

A doua zi, duminică, 10 septembrie 2023, părintele paroh Vicențiu Burlacu și-a luat rămas bun de la noi, continuându-și drumul preoțesc în altă comunitate. Nu ne-a fost ușor la despărțire; am construit legături umane, ne-a sprijinit în nevoi spirituale, s-a preocupat de binele nostru; am fost o familie continuând lucrările spirituale și administrative începute de părintele Iosif Andrici și continuate de către părintele Anton Moraru, preoți trecuți la cele veșnice. Am înțeles cu maturitate că trebuie să mulțumim pentru ce am primit și că Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi.

Ultimul eveniment, plin de speranță și bucurie, a fost după o săptămână, duminică, 17 septembrie 2023 când, cu emoție, ne-am așteptat noul părinte paroh, în persoana părintelui Marcelin Chelaru. Și mici și mari, ne-am adunat în pregătiri pentru a crea din venirea noului paroh în mijlocul nostru, un moment de sărbătoare. Ne-am deschis inimile și brațele pentru o îmbrățișare spirituală lăsându-ne abandonați în brațele lui Dumnezeu prin instrumentul său, părintele Marcelin Chelaru. Ne-am arătat disponibilitatea de a ne lăsa călăuziți de Sfinția Sa, lăsându-i și umila noastră ofertă: rugăciunea și toată susținerea de care are nevoie.

Va trece timpul și se vor decanta emoțiile, vom crește sau vom îmbătrâni ca oameni, dar toamna anului 2023 va rămâne pentru totdeauna impregnată în istoria comunității din Șcheia, cât și în sufletele credincioșilor. Laudă și mulțumire Dumnezeului creator!

Leonard Enășoaie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9, 10 și 17 septembrie: Șcheia: Evenimente de neuitat


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat