Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni: Hramul comunității, Înălțarea Sfintei Cruci

Joi, 14 septembrie 2023, comunitatea din Ploscuțeni a sărbătorit hramul, "Înălțarea Sfintei Cruci", la Liturghia prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar.

Putem spune cu inimă sinceră că, datorită ajutorului lui Dumnezeu, această sărbătoare s-a dovedit un adevărat moment de har. Vremea a fost călduroasă și primitoare, dar și oamenii, gazde și oaspeți deopotrivă, au dat dovadă de căldură sufletească.

Cu atât mai mult cu cât ne-am bucurat de prezența în mijlocului nostru a episcopului auxiliar de Iași, Excelența Sa Petru Sescu, pentru prima dată la noi de când a primit această slujire. Mesajul său, care-i arată harul și înțelepciunea, ne-a fost un izvor de speranță. De asemenea, spiritul de sărbătoare a fost îmbogățit de prezența a 18 preoți, fii ai satului, preoți din Decanatul de Vrancea, dar și din alte parohii.

Mulțumim pe această calea preotului predicator, Sebastian Diacu, profesor la Institutul Franciscan din Roman, care ne-a arătat drumul spre fericirea veșnică prin urmarea Sfintei Cruci și a prețuirii sale; cum aceasta nu trebuie să fie uitată, ci respectată asemenea strămoșilor noștri care salutau crucea oriunde o întâlneau și nu uitau de ea indiferent în ce împrejurări se aflau.

De asemenea, ne-au onorat prin prezența lor, domnul Nicușor Halici, prefect de Vrancea, și domnul Ștefan Solomon, primar de Ploscuțeni.

La sfârșitul celebrării Sfintei Liturghii, părintele paroh Daniel Mărtinaș a spus că fiecare dintre cei prezenți are motive suficiente să-l preamărească pe Dumnezeu și să laude numele Domnului Isus Cristos și a Crucii sale, prin care ne-a deschis porțile spre o viață nouă și sfântă! În al doilea rând, părintele a mulțumit Preasfințitului Petru Sescu pentru bunăvoința de a participa la sărbătorea comunității și de a implora binecuvântarea lui Dumnezeu asupra noastră. De asemenea, părintele Daniel și-a exprimat recunoștința față de toți credincioșii care au făcut ca această sărbătoare să fie posibilă și măreață.

Ne închinăm ție, Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Antonia Vargă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 septembrie: Ploscuțeni: Hramul comunității, Înălțarea Sfintei Cruci


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat