Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârnova: Primul hram în biserica nouă

În Parohia Bârnova, primul hram în biserica nouă a avut loc duminică, 10 septembrie 2023. PS Iosif Păuleț a prezidat Liturghia. Au concelebrat PS Petru Gherghel, pr. Daniel Iacobuț, decan de Iași, și alți preoți. La Liturghie au participat enoriașii parohiei și mulți credincioși din Iași.

La Liturghia de hram procesiunea a pornit din casa parohială. La începutul Liturghiei a vorbit parohul comunității, pr. Pavel Beșleagă, care a urat bun venit oaspeților invitându-i la rugăciune și la mulțumire adusă lui Dumnezeu.

"Excelența Voastră Iosif Păuleț, episcop de Iași, Excelența voastră Petru Gherghel, episcop emerit, părinte decan, dragi confrați preoți, stimate autorități civile, dragi credincioși și cinstitori ai Preacuratei Fecioare Maria! Un vis devenit realitate! Cu bucurie am așteptat ziua în care să celebrăm prima sfântă Liturghie a hramului în biserica nouă. De aceea, eu împreună cu credincioșii din Bârnova vă spunem tuturor «Bine ați venit la sărbătoarea comunității!»

Cu binecuvântarea Excelenței Voastre, dorim ca această celebrare să aducă preamărire lui Dumnezeu care în nemărginita sa bunătate a dăruit comunității din Bârnova oameni iubitori de sacru, cu mare credință, uniți și deschiși proiectelor parohiei.

De asemenea, dorim ca rugăciunea noastră să fie și o implorare a aceleiași infinite providențe divine ca pe binefăcători Domnul să-i răsplătească, să le dea sănătate și să-i susțină în toate proiectele lor, enoriașii parohiei, Episcopia de Iași, Consiliu Județean, grupuri din Iași, Secretariatul de Stat pentru Culte, Kirche In Not, Pro Invest, Ludmin, Termotehnic și alții.

Iar celor răposați, care au susținut proiectul nostru, să-i răsplătească Dumnezeu cu viața veșnică! Îi amintesc aici pe pr. Toma Rediu, pr. Vladimir Petercă, prof. Andrei Szalontay, dl Gelu Ciobanu, pe care îi încredințăm bunului Dumnezeu pentru faptele bune făcute aici pe pământ.

Continuăm această Sfântă Liturghie, având în suflet bucuria Nașterii Sfintei Fecioare Maria, patroana noastră."

Astăzi, am avut bucuria de a celebra una dintre cele mai frumoase și importante sărbători, și anume hramul bisericii noastre din Bârnova peste care Sfânta Fecioara Maria este mereu prezentă cu binecuvântările ei.

Biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Bârnova a fost cu adevărat în sărbătoare!

Printre darurile oferite la altar a fost și macheta bisericii.

La final părintele paroh a adus mulțumire pentru acest eveniment.

"Se cuvine ca la finalul acestei frumoase Liturghii să-i aducem un buchet de mulțumiri Mamei noastre cerești pentru toate harurile revărsate.

Mulțumesc celor prezenți, episcopului nostru Iosif, episcopului emerit Petru Gherghel, confraților preoți, autorităților civile, credincioșilor din Bârnova și tuturor cinstitorilor Fecioarei Maria.

Aduc o mulțumire specială corului reunit cu ocazia hramului, alcătuit din membrii comunității noastre și «Juvenes Eclesiae», coordonat de Maximilian Husaru.

Mulțumesc celor care au înfrumusețat și curățat biserica și curtea în aceste zile, familiilor care s-au preocupat de agapa frățească de după Liturghie, domnului de la sonorizare, ministranților și seminariștilor pentru slujire.

Vă urez tuturor o sărbătoare binecuvântată și Sfânta Fecioară Maria să vă răsplătească pentru tot binele făcut."

PS Petru și PS Iosif la finalul Sfintei Liturghii au încurajat comunitatea în vederea construirii noii biserici și l-au felicitat pe părintele paroh pentru buna organizare.

Bucuria acestei sărbători să ne umple sufletul de har, să ne țină uniți între noi ca să putem duce proiectul început!

Iustin Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 septembrie: Bârnova: Primul hram în biserica nouă


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat