Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Seacă: Un deceniu de prezență misionară

În urmă cu zece ani, se forma comunitatea din Valea Seacă a Surorilor Carmelite Misionare ale Sfintei Tereza a Pruncului Isus. Pentru a marca acest deceniu, a fost celebrată o Liturghie prezidată de PS Petru Sescu sâmbătă, 9 septembrie 2023, la Valea Seacă, în Biserica "Divina Îndurare", de lângă mănăstirea acestor călugărițe.

Domnul trimite întotdeauna oameni, la momentul potrivit, să aibă grijă de suferințele omenirii.

Părintele Augustin Folner, din Ordinul Carmelit, superiorul comunității din Luncani, a adresat mesajul său cu ocazia sărbătorii a zece ani de prezență a Surorilor Carmelitane Misionare ale Sfintei Tereza a Pruncului Isus la Valea Seacă.

Părintele Augustin a amintit de figurile Maicii Crocifissa și ale părintelui Lorenzo, care au dus mai departe cu bucurie și hotărâre, chiar și în cele mai grele momente, misiunea încredințată lor de Dumnezeu.

Episcopul auxiliar Petru Sescu a celebrat Sfânta Liturghie în cadrul căreia au participat numeroși credincioși, transmițând mesajul inspirat din viața Sfintei Tereza a Pruncului Isus: "Și ea, prin Calea cea Mică, a trăit făcând mici și simple gesturi de caritate pentru a-l duce pe Cristos în viața oamenilor."

La sărbătoare au fost prezenți mulți prieteni ai comunității, alături de surorile Consiliului Provincial, fosta provinciala din vremea construcției mănăstirii care a supravegheat construcția casei, surorile primei comunități împreună cu surorile care activează astăzi în Valea Seacă.

După Sfânta Liturghie a urmat o cina cu sarmale și alte preparate delicioase. Nu putea lipsi tortul pentru a sărbători acest moment important, care nu a fost un scop, ci o etapă dintr-o poveste care continuă cu pasiune și angajament!

În acești zece ani, Surorile Carmelitane Misionare ale Sfintei Tereza a Pruncului Isus au activat în comunitatea din Valea Seaca trăind carisma lor de a "restaura umanitatea rănită", dedicându-se copiilor și tinerilor prin experiența zilnică a oratoriului, unde copii au avut posibilitatea de a-și face temele, și de alte activități de oratoriu. S-au dedicat, de asemenea, familiilor, cunoscând astfel situațiile dificile prin care trec și astfel fiind un sprijin pentru ei.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acești zece ani de misiune și îl rugăm să binecuvânteze în continuare dăruirea noastră pentru binele comunității din Valea Seacă.

Deo gratias!

Sr. Claudia Diac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 septembrie: Valea Seacă: Un deceniu de prezență misionară


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat