Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: O nouă sesiune a cursului de formare permanentă a preoților

În perioada 5-7 septembrie 2023, la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași s-a desfășurat a treia sesiune a modulului I din cadrul cursurilor de formare permanentă a preoților din Dieceza de Iași în anul în curs.

În prima zi, deschiderea a făcut-o pr. Marius Taloș cu o temă actuală: "Comuniunea între preoți într-o perioadă de mari transformări". Au urmat pr. Lucian Păuleț și prof. Alois Gherguț care, la fel, ne-au prezentat o temă de interes general: "Adaptarea pastorației astăzi: Schimbarea de mentalitate la lumina evangheliei". La acest subiect, domnul profesor Alois Gherguț ne-a reținut atenția nu doar prin niște teorii sterile, ci și prin bogăția experienței domniei sale de om, creștin și profesor. Pr. Romică-Ieremia Pal a prezentat tema "Cateheza încotro? Metode de prezentare a catehezei". Ziua s-a încheiat cu celebrarea sfintei Liturghii unde am avut bucuria de al avea în mijlocul nostru pe păstorul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț.

A doua zi dimineață, pr. Gabriel Iulian Robu ne-a vorbit despre importanța și rolul pe care îl are preotul în a aprinde scânteia vocației la sfânta preoție și la viața consacrată în inimile tinerilor. Un subiect interesant, prezentat foarte frumos de părintele Eugen Răchiteanu, a fost "Valorizarea patrimoniului". Pr. Egidiu Condac a vorbit despre "Transparența administrativă și financiară". În după-amiaza aceleiași zile, Corneliu Bulai a vorbit despre importanța asociațiilor pentru reînnoirea vieții comunitare în parohie.

Zilele de formare au fost încheiate de PS Iosif Păuleț care ne-a vorbit despre problemele pastorale concrete. Excelența Sa a insistat pe rugăciunea personală și pe comuniunea sacerdotală care au un rol foarte important în creșterea spirituală a preotului și în îndeplinirea cu seninătate a misiunii sacre primite de la Marele Preot, Isus Cristos. Au urmat apoi propuneri și păreri din partea preoților participanți unde PS Iosif ne-a ascultat cu o răbdare părintească, asigurându-ne de grija, iubirea și rugăciunea sa pentru noi toți.

Au fost zile frumoase, zile în care au dominat bucuria revederii între noi, preoții, și curajul împărtășirii propriilor experiențe pastorale. Mulțumim părintelui Ștefan Lupu, rectorul Seminarului, și tuturor celor care au făcut posibile aceste zile de formare.

Pr. Irinel-Iosif Iosub


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat