Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: A doua serie de exerciții spirituale anuale pentru frații capucini

În perioada 27 august - 2 septembrie 2023, 13 frați capucini ai Custodiei "Fericitul Ieremia" s-au întâlnit la Centrul de spiritualitate franciscano-capucină și de activitate ecumenică "Domus Mariae" din Onești, pentru a participa la a doua serie de exerciții spirituale din acest an.

Tema acestor exerciții spirituale a fost "Discipolul pe care îl iubea Isus", tema în care am fost călăuziți de fratele Lucian Iosif Dumea, OFMCap., finalitatea exercițiilor fiind aceea de a redescoperi, asemenea discipolului pe care îl iubea Isus, iubirea lui Dumnezeu. Meditațiile acestor zile au avut ca punct central imaginea discipolului: primele meditații au evidențiat faptul că discipolul este format din trup, suflet și spirit, și ne-au ajutat să cunoaștem și să conștientizăm umanitatea noastră cu limitele și fragilitățile sale; mai apoi, în partea a doua a exercițiilor, având mereu în fața noastră textele în care se vorbește despre discipolul iubit, am fost conduși să descoperim iubirea lui Dumnezeu în situațiile concrete ale vieții. Momentele de meditație au fost alternate cu cele de adorație, contemplație și rugăciune comunitară.

La sfârșitul acestor zile binecuvântate, suntem recunoscători bunului Dumnezeu și tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea lor. Un gând special de mulțumire îndreptăm către părintele predicator Lucian, pentru iubirea frățească și spiritul fratern cu care ne-a împărtășit din darul Domnului, ajutându-ne să fim mai conștienți de modul în care acționează Dumnezeu în viața noastră.

Suntem încrezători că harul Domnului, primit în aceste zile de exerciții spirituale, va aduce roade în sufletul fiecăruia și în comunitatea noastră. Mulțumim Domnului pentru aceste zile de har!

Fr. Adrian Benchea Joca, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 august - 2 septembrie: Onești: A doua serie de exerciții spirituale anuale pentru frații capucini


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat