Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prinos de recunoștință pentru activitatea pr. Iosif Iacob la Centrul Diecezan Caritas

Miercuri, 30 august 2023, a avut loc Liturghia de mulțumire pentru întreaga activitate a pr. Iosif Iacob, ca director general în cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

După Sfânta Liturghie, într-un cadru familiar, am avut deosebita plăcere de a-i ura mult succes în noua misiune, cea de inspector școlar de religie pentru zona Iași, profesor și formator la Liceul Catolic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, părintelui Iosif Iacob care timp de aproape patru ani a fost director general al asociației noastre. Au fost ani de dăruire, devotament, implicare, sprijin permanent oferit angajaților și beneficiarilor.

În cadrul întâlnirii, pr. Iosif și-a exprimat recunoștința față de Dumnezeu pentru darul misiunii, vieții și al credinței: "Mulțumesc pentru toate experiențele trăite, pentru modul în care Dumnezeu a insuflat fiecăruia să încerce să-și înțeleagă rostul, rolul și misiunea. Am combinat două realități: preot și educator alături de însoțitor de drum pentru adulții care sunt în căutarea înțelegerii carității. Ceea ce s-a făcut, s-a făcut din toată inima, cu încredere și responsabilitate. Au fost multe nopți nedormite, clipe de neliniște și multe clipe de bucurie, dar ce a umplut sufletul meu a fost sprijinul oferit celor pentru care am lucrat zi de zi. Să-l purtăm pe Dumnezeu acolo unde mergem noi și caritatea se va răspândi de la sine. Domnul să vă ajute să duceți mai departe misiunea pe care v-a încredințat-o."

La final, au luat cuvântul mai mulți angajați Caritas, adresând felicitări, mulțumiri, împărtășind momentele frumoase trăite împreună.

Cu acest prilej îi urăm bun venit părintelui Egidiu Condac care a reluat cu bucurie funcția de director general în cadrul asociației. Îi dorim mult succes și îi mulțumim pentru că timp de 22 de ani a fost alături de asociația noastră: "Împreună trăim caritatea și încrederea în misiunea pe care o îndeplinim. Suntem oameni lângă oameni care colaborăm și comunicăm pentru a face bine. Părinte Iosif, mulțumim pentru toată munca depusă, pentru implicare, pentru binele oferit celor defavorizați, pentru sufletul și interesul cu care ați venit în sprijinul tuturor. Mult succes în noua misiune!"

Mulțumim lui Dumnezeu pentru momentele de har și comuniune fraternă pe care le-am trăit împreună.

Petronela Maftei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august: Iași: Prinos de recunoștință pentru activitatea pr. Iosif Iacob la Centrul Diecezan Caritas


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat