Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sesiune de lucru a Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli

Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif" Bacău a fost gazda întâlnirii de lucru din ziua de sâmbătă, 26 august 2023, reunind membrii Oficiului Pentru Pastorația Școlară, format din inspectori zonali și experți școlari din Dieceza de Iași.

După momentul de rugăciune, pr. Petru-Sebastian Tamaș a transmis binecuvântarea Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași, și a Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, și mulțumiri pentru întreaga activitate didactică, pedagogică, curriculară și extracurriculară, desfășurată în anul școlar 2022-2023.

Au fost parcurse punctele propuse pe ordinea de zi. Fiecare expert zonal a făcut o trecere în revistă a activităților desfășurate în anul școlar precedent, 2022-2023, accentuându-se participarea colegilor la diversele cursuri de perfecționare pedagogică, didactică, spirituală și, de asemenea, implicarea acestora în diversele activități școlare și extrașcolare organizate la nivel de comunitate școlară sau parohială. Nu a lipsit analiza situației încadrării profesorilor de religie. Pr. Petru-Sebastian Tamaș a subliniat colaborarea și sprijinul Episcopiei de Iași, prin păstorii ei, în derularea proiectelor și acțiunilor propuse și realizate în anul școlar precedent.

Un punct important pe ordinea de zi a fost organizarea calendarului Oficiului pentru noul an pastoral. Au fost stabilite elemente ce țin de organizarea pelerinajului elevilor de clasa a XII-a la Cacica (21 octombrie), un simpozion biblic pentru profesori la Cluj (octombrie), o zi de reculegere pentru profesorii catolici (11 noiembrie), missio canonica, olimpiadele școlare (toate etapele), concursul interjudețean (Iași, 18 mai), publicarea revistei Educatorul creștin, marcarea Zilei Mondiale a Educației Catolice (mai 2023) și perspectiva unui campus diecezan pentru elevii olimpici. S-au propus, de asemenea, diferite activități pentru a marca deschiderea noului an școlar. Nu au lipsit discuțiile despre noua lege a educației și organizarea grădinițelor catolice.

Pr. Petru-Sebastian Tamaș a apreciat efortul și implicarea cu devotament, dăruire, disponibilitate în activitățile desfășurate pentru un cât mai bun demers al procesului instructiv-educativ religios, concretizate în diferite proiecte culturale, caritative, de voluntariat, sociale, cu impact local, județean, național sau internațional.

Prof. Loredana Cojan


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat