Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja II: Jubileu sacerdotal al pr. Marin Matieș - 25 de ani de preoție

Ziua de 13 august 2023 a fost un prilej de mare bucurie și fericire pentru comunitatea romano-catolică din Cleja II, jud. Bacău, deoarece părintele Marin Matieș, decan al Decanatului de Severin și paroh al comunității "Neprihănita Zămislire" din Caransebeș, a celebrat jubileu de argint, 25 de ani de preoție, în satul natal.

Printre participanții la sărbătoare îi amintim pe cei doi preoți consăteni, pr. Felix Măriuț (Faraoani) și pr. Adrian Benchea-Joca (Italia), pe pr. paroh Felix Roca jr. și pe preoții din vecinătatea comunității.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele predicator Anton Diacu a scos în evidență frumusețea cu care Isus ne cheamă să îl urmăm. Părintele a vorbit și de parcursul și creșterea frumoasă în slujire a părintelui Marin și cum acesta a acceptat cu bucurie și cu chip senin harul primit.

Bucuria a fost și mai mare deoarece, în jurul părintelui Marin s-a adunat familia, rudele, prietenii și întreaga comunitate din Parohia Sfântul Marcu Cleja II. Familia părintelui Marin, compusă din frații săi, care, împreună cu familiile lor s-au reunit pentru a-i fi alături.

Creștinii din satul natal au participat în număr mare la acest jubileu de argint, iar prietenii din copilărie ai părintelui Marin au încununat această sărbătoare cu prezența lor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Gabriela Matieș, nepoata părintelui Marin, a rostit un cuvânt de mulțumire din partea familiei pentru darul vieții și al Preoției, iar părintele Paroh Felix a mulțumit pentru frumosul dar pe care părintele Marin l-a oferit comunității.

Iar pentru ca sărbătoarea să se încheie frumos, copii și tinerii comunității au interpretat două cântece pregătite cu mare bucurie pentru părintele sărbătorit și o poezie compusă chiar de tinerii din parohie.

În cele din urmă, părintele Marin Matieș, profund emoționat, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul Sfintei Preoții. Părintele i-a amintit în mulțumirile sale și pe părinții săi, Marin și Maria, care veghează asupra familiei din slava lui Dumnezeu, și pe toți frații, cumnatele, nepoții și nepoatele Sfinției Sale, pe toți învățătorii, profesorii, formatorii, îndrumătorii și binefăcătorii care i-au fost alături pe tot parcursul vieții sale și în slujire. Toți aceștia au contribuit la formarea copilului, tânărului, seminaristului și preotului care a celebrat jubileul la Cleja, drept pentru care au fost amintiți în rugăciune, ca mulțumire adusă Domnului care cheamă lucrători în via sa.

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au fost invitați de părintele Marin la o agapă fraternă pentru a sărbătorii această etapă frumoasă din viața sa.

Andreea Benchea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 august: Cleja II: Jubileu sacerdotal al pr. Marin Matieș - 25 de ani de preoție. Foto: Andreea Benchea


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat