Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Măgura: Administrarea Sfântului Mir

Duminică, 20 august 2023, 21 de adolescenți și copii din Parohia "Schimbarea la față a lui Isus" l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale prin impunerea mâinilor și rugăciunea de implorare a Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Cei 21 de candidați la Mir, îmbrăcați de sărbătoare și însoțiți de părinți, rude și nași, alături de părintele paroh Petre Țîmpu, părintele Benone Lucaci, decan de Bacău-Centru, și ceilalți preoți prezenți, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, în curtea parohiei. Părintele paroh i-a adresat câteva cuvinte de bun venit în numele întregii comunități cu rugămintea de a celebra Sfânta Liturghie și a invoca pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

De aici s-a plecat în procesiune către capela mănăstirii "Sfânta Față", pregătită de surori pentru acest moment important din viața candidaților dar și a comunității, așa cum a subliniat părintele paroh în salutul adresat Preasfințitului la începutul Sfintei Liturghii.

După citirea lecturilor și proclamarea evangheliei, Preasfințitul Petru a dialogat cu candidații cu privire la învățătura despre Duhul Sfânt și sacramentul Mirului, precum și despre importanța trăirii și mărturisirii credinței.

A urmat mărturisirea credinței, făcută cu lumânările aprinse, iar apoi momentul mult așteptat în care, prin impunerea mâinilor și ungerea cu Sfânta Crismă, candidații l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, o reprezentantă a celor miruiți a înălțat, înainte de toate, o mulțumire plină de recunoștință lui Dumnezeu pentru că l-a oferit pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

Apoi a adresat un cuvânt de mulțumire părintelui paroh, care s-a ocupat de pregătirea lor și s-a îngrijit ca această zi să fie cât mai frumoasă. Un gând de recunoștință a fost adresat și părinților pentru grija lor părintească, precum și nașilor care au acceptat să le fie sprijin pe drumul credinței.

Mulțumiri au a fost adresate preoților, în frunte cu părintele decan Benone Lucaci, care prin prezența lor au făcut sărbătoarea mai înălțătoare; surorilor care au pregătit capela pentru sărbătoare și tuturor celor care într-un fel sau altul au contribuit la frumusețea sărbătorii.

O mulțumire cu totul specială a fost adresată Preasfințitului Petru Sescu, care prin impunerea mâinilor și rugăciunea de implorare a făcut să se reverse asupra lor darurile prețioase ale Duhului Sfânt.

Înainte de binecuvântarea finală, părintele paroh a dorit să-i felicite, într-un cadru solemn, pe cei miruiți și să transmită, prin Preasfințitul Petru, salutul adresat păstorului diecezei, Preasfințitul Iosif Păuleț, din partea întregii comunității parohiale.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea împărțită de Preasfințitul Petru tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie și nelipsitele fotografii care să imortalizeze marele eveniment.

Grupul celor miruiți

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 august: Măgura: Administrarea Sfântului Mir


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat