Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Triplă sărbătoare

Iugani - din nou în sărbătoare: hramul comunității, împlinirea a 10 ani de la sfințirea bisericii și consacrarea altarului, precum și binecuvântarea și sfințirea icoanelor mozaic, care înfrumusețează biserica.

Marți, 22 august, în sărbătoarea Sfânta Fecioară Maria, Regină, patroana comunității noastre, întreaga suflare, cu mic cu mare, ne-am adunat în jurul altarului frumos împodobit pentru a o cinsti și a-i aduce slavă și mulțumire Mamei și Regina noastră, Sfânta Fecioară Maria.

Totodată, am avut prilejul de a-i aduce prinos de recunoștință și mulțumire lui Dumnezeu și tuturor acelora care au trudit și au contribuit la înălțarea acestei frumoase biserici, care în această zi, 22 august 2023, a împlinit 10 ani de la sfințire.

Am avut, de asemenea, bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, care a prezidat Sfânta Liturghie a hramului și la sfârșitul Liturghiei a binecuvântat și sfințit icoanele mozaic care împodobesc biserica noastră și care au fost realizate în aceasta perioadă de la sfințirea bisericii și până în prezent.

La acest eveniment au participat mai mulți preoți din comunitățile învecinate și care provin din comunitatea noastră, mulți credincioși din Iugani care muncesc în străinătate și s-au întors în sat pentru a-și petrece concediul, credincioși din localitățile învecinate, dar și un grup de cetățeni din Germania care au avut o contribuție însemnată la construirea bisericii noastre.

Împreună, prin cânt și rugăciune, i-am adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu și Măicuței noastre, Sfânta Fecioară Maria, pentru toate darurile și harurile revărsate asupra noastră.

Aducem mulțumire Preasfințitului Petru Sescu pentru că, prin participarea sa, a sporit măreția sărbătorii; părintelui Marcel Blaj, sub păstorirea și îndrumarea căruia a fost construită această biserică; părintelui Petru Blaj, actualul paroh, care a continuat munca de înfrumusețare a bisericii, și tuturor preoților care ne-au păstorit în această perioadă.

De asemenea, mulțumim tuturor celorlalți preoți, persoane consacrate și laici care au luat parte la sărbătoarea noastră și îl rugăm pe bunul Dumnezeu să reverse asupra tuturor tot harul și binecuvântarea sa, iar pe Sfânta Fecioară Maria să ne ia sub paza și ocrotirea sa de mamă și regină!

Ave Maria!

Maria Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 august: Iugani: Triplă sărbătoare


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat