Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cu Murialdo de la Roman la Lisabona pentru Ziua Mondială a Tineretului

"Generația de tineri de astăzi nu mai este cum era." De câte ori nu am auzit în jurul nostru că tinerii din zilele noastre nu mai sunt la fel de credincioși, de muncitori sau chiar educați? Cu siguranță de foarte multe ori, poate de prea multe ori. Cât adevăr se află în această prejudecată? Răspunsul concludent vine de peste hotare, din Lisabona unde s-a desfășurat Ziua Mondială a Tineretului. În jur de 1,8 milioane de tineri s-au ridicat din confortul patului de acasă pentru a veni în întâmpinarea papei și pentru a da mărturie despre convingerile lor și despre ceea ce au de oferit lumii.

Plecarea din Roman spre Lisabona a fost pentru noi o provocare în adevăratul sens al cuvântului care a presupus și o pregătire bazată pe trei tematici: milostenie, ecologie integrală și prietenie socială.

Aventura europeană a început pentru mica familie Murialdo Roman în data de 28 iulie 2023. În Madrid ne-am întregit și am cunoscut frații Leonard Murialdo din Spania, Italia, Mexic, Ecuador, India și Africa.

Am plecat la drum tineri diferiți în personalități, în gândire și în comportament, dar am descoperit treptat că, de fapt, suntem uniți de aceeași dorință: de a fi împreună, conectați cu papa. Dincolo de destinațiile fascinante, în drumul nostru am întâlnit numeroși oameni cu suflet mare care să ne deschidă ușa casei lor pentru a ne primi peste noapte.

Pe lângă experiența unei călătorii încărcate, am creat legături cu diferite culturi și am descoperit faptul că putem comunica indiferent de limbă cu oricine. După cum ne îndemna papa în cadrul Liturghiei finale, prieteniile nu cunosc bariere de limbă, de cultură sau de origine și trebuie să avem încredere în noi și în entuziasmul specific tinereții noastre.

Pentru noi, cele două săptămâni au însemnat foarte mult. Au reprezentat curaj, prietenie, familie și nu în ultimul rând rugăciune cu deschidere spre noutate.

Rise up și îndrăznește să fii un tânăr care se aventurează în viață!

Iosefinii lui Murialdo din Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Cu Murialdo de la Roman la Lisabona pentru Ziua Mondială a Tineretului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat