Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Solidaritatea nu are vacanță. Transportul 50 către Ucraina

Se spune că sufletul nu are vacanță. Chiar dacă suntem într-o perioadă de odihnă și refacere, noi, cei din Asociația Kolping, venim în fața dumneavoastră și cu o altă experiență: nici solidaritatea nu are vacanță!

Vineri, 18 august 2023, la ora 4 dimineața, am pornit din Oituz spre Cernăuți cu al cincizecilea transport de ajutoare, două microbuze pline cu alimente, rechizite pentru școală, peste 2000 de conserve, materiale medicale și diverse articole de îmbrăcăminte.

Delegația a fost formată din trei persoane: Corneliu Bulai, sr. Carmen din Congregația "Sfânta Maria Magdalena Postel" din Schineni, jud. Bacău, și părintele Ștefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova și paroh în Parohia "Sfânta Ana" din Cireșoaia, jud. Bacău.

Chiar dacă trecem mereu prin aceleași dificultăți stupide în cele două vămi (română și ucraineană), am trecut în Ucraina cu bucurie că vom reuși și de această dată.

După șase ore, am ajuns la sediul Kolping din Cernăuți. Am fost așteptați de un grup de voluntari cu ajutorul cărora am descărcat cele două microbuze. A participat și doamna Angela, un oficial din partea poliției statale care a înmânat delegației române o distincție de recunoștință din partea instituției pe care o reprezintă. Am avut bucuria ca în Cernăuți să ne întâlnim și cu Gregor Federhen din partea Kolping Internațional aflat în vizită de monitorizare.

Cu ocazia acestui transport am avut posibilitatea să vizităm spitalul militar din Cernăuți unde sunt internați soldații răniți pe front. Am întâlnit un soldat care își pierduse gamba piciorului într-o explozie. Acest om era plin de dorința de a face ceva pentru țara lui și mi-a dat impresia că ar fi în stare să se întoarcă pe front chiar și în condiția în care se afla.

Vizita noastră s-a încheiat la sediul Kolping unde am primit din partea lui Vasyl Savka din partea Kolping Ucraina o diplomă de mulțumire pentru toate aceste drumuri de solidaritate care au ajuns la numărul cincizeci.

O statistică simplă ne arată că în spatele acestui număr se află 100 de microbuze care au transportat 300 de tone de ajutoare, au parcurs 30.000 de kilometri, au consumat 7.000 de litri de motorină, au mers timp de 1.200 de ore pentru un singur scop: ajutorarea ucrainenilor aflați în stare de război.

Cu satisfacția misiunii îndeplinite am revenit la Centrul Kolping din Oituz în jurul orei 22.00.

Toate acestea au fost posibile prin disponibilitatea voluntarilor, prin implicarea binefăcătorilor și cu inimile lor care ascultă glasul Domnului ce nu se lasă întrecut în generozitate.

Mulțumim într-un mod deosebit copiilor și surorilor din Parohia romano-catolică din Cireșoaia care în cadrul campusului de vară au colectat rechizite pentru a le dona copiilor din zona de război Herson.

Pentru toată disponibilitatea și solidaritatea voastră, care nu au vacanță, vă mulțumim!

Pr. Ștefan Ciubotaru,
praeses Kolping Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 august: Kolping: Solidaritatea nu are vacanță. Transportul 50 către Ucraina


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat