Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Exerciții spirituale pentru persoane consacrate

În perioada 6-12 august 2023, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian (NT) au avut loc exerciții spirituale pentru persoane consacrate. Au participat paisprezece persoane consacrate din nouă congregații. Predicator a fost pr. Felician Tiba, coordonator al pastorației familiei în Dieceza de Iași și director al acestui centru.

După ce am fost primite cu multă căldură de către pr. Felician și echipa coordonatoare a centrului, ne-am acomodat în camere, am luat contact cu frumoasa capelă și am participat la deschiderea oficială a exercițiilor spirituale.

Temele propuse au vizat viața concretă de mănăstire: "Despre singurătate ca o cale spre ceilalți"; "Un șarpe care ajută"; "Rut și chemarea la fidelitate"; "Ieremia, profetul care nu a convertit pe nimeni"; "Iob sau despre răbdarea în încercare"; "Nu l-ați văzut pe mirele meu?"; "Ps 137 sau nostalgia după vremurile de altă dată"; "Ps 126 sau despre bucuria reușitei"; "A aștepta sau a avea inițiativă?"; "Graba Mariei, model pentru orice persoană consacrată".

Vineri am avut bucuria să-l avem printre noi pe PS Petru Sescu, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, precum și seria preoților consacrați în anul 1986.

La Liturghia de încheiere am primit binecuvântarea cu dobândirea indulgenței, după care ne-am reîntors la misiunile noastre din casele în care Dumnezeu a rânduit să slujim.

Îi mulțumim părintelui Felician pentru curajul de a aborda temele propuse, pentru incisivitate, dar și pentru claritate în prezentare. Mulțumim echipei de la Centrul "Gaudium et Spes" pentru că s-a preocupat să nu ne lipsească nimic.

Sr. Cristina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-12 august: Traian: Exerciții spirituale pentru persoane consacrate


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat