Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Chetriș: Administrarea Mirului

Duminică, 13 august 2023, în Parohia "Sfântul Mihail" din Chetriș, județul Bacău, a avut loc Sfânta Liturghie de conferire a sacramentului Sfântul Mir, prin impunerea mâinilor și ungerea cu sfânta Crismă de către Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, pentru 34 de candidați.

Cu multă bucurie și emoție, după un timp îndelungat de pregătire, cei 34 de tineri și copii, îndrumați de părintele paroh Sergiu-Doru Stoica, l-au primit pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, urându-i "Bun venit!" în comunitatea din Chetriș.

Sfânta Liturghie a început la ora 11, în biserica parohială de la Chetriș, unde au fost prezenți numeroși credincioși din comunitate, dar și din parohiile vecine, preoți, autoritățile locale, nași, rude și prieteni ai candidaților la Sfântul Mir.

La cuvântul de învățătură, Preasfințitul a vorbit despre importanța Duhului Sfânt în viața creștinului, despre practicarea sacramentelor în viața de zi cu zi, precum și despre Arhanghelul Mihail, patronul comunității.

După omilie, a urmat mărturisirea de credință, unde candidații au avut lumânările aprinse în mâini, acest lucru fiind un semn al maturității lor în credință, întrucât, dacă la Botez părinții și nașii au fost cei care au dat mărturie pentru ei, acum, la primirea sacramentului Mirului, ei înșiși își mărturisesc în mod public credința.

După mărturisirea de credință a urmat momentul culminant, în care prin impunerea mâinilor și prin ungerea cu Sfânta Crismă candidații l-au primit, rând pe rând, pe Duhul Sfânt și darurile sale.

La finalul Sfintei Liturghii, două reprezentante ale noilor miruiți au rostit cuvinte de mulțumire în primul rând lui Dumnezeu pentru că i-a înzestrat cu harurile sale, apoi către Preasfințitul Petru Sescu, care a prezidat Sfânta Liturghie.

După binecuvântarea finală a urmat momentul în care toți s-au adunat în fața bisericii pentru a face poze, care vor rămâne amintire peste ani a acestei zile pline de har și de bucurie.

Daniel Beca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 august: Chetriș: Administrarea Mirului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat