Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea ep. Petru Sescu cu preoți din seria 1986

Vineri, 11 august 2023, în sărbătoarea Sfintei Clara, episcopul auxiliar Petru Sescu a întâlnit un grup de preoți hirotoniți în anul 1986. Chiar dacă a participat un număr mic de preoți, se poate spune că întâlnirea a fost un moment de comuniune, de încurajare, de împărtășiri de viață de impresii după 37 de ani de preoție.

La 24 iunie 1986 primeau darul preoției, prin impunerea mâinilor IPS Ioan Robu, cei ce aveau să activeze în Arhidieceza de București: pr. Cornel Damian (viitorul episcop auxiliar de București), pr. Adam Andrei, pr. Alois Arcana, pr. Pavel Encuță, pr. Iacob Gherghelucă, pr. Nicolae Ilie, pr. Iosif Imbrișcă, pr. Vicențiu Pal, pr. Emil Simon, pr. Mihai Șerban și pr. Francisc Vârgă.

Câteva zile mai târziu, la 29 iunie, erau hirotoniți la Iași: pr. Viorel Ababei, pr. Pavel Antăluțe, pr. Ștefan Babiaș, pr. Eugen Blaj, pr. Ioan Blaj, pr. Gheorghe Catici, pr. Cristian Chinez, pr. Iosif Comorașu, pr. Wilhelm Dancă, pr. Iosif Demeterc, pr. Iosif Dorcu, pr. Valerian Enășcuț, pr. Anton Farcaș, pr. Iosif Gherghel, pr. Iulian-Eugen Kropp, pr. Cristian Lucaci, pr. Eugen Lucaci, pr. Maricel Medveș, pr. Ioan Păcurici și pr. Mihai Percă.

Dintre cei enumerați, nouă au trecut deja la cele veșnice.

La Traian, după ce episcopul a prezentat câteva lucruri practice privind viața preoților ajunși în pragul pensionării, au urmat mărturii interesante despre trăirea preoției în decursul atâtor ani, despre bucurii și împliniri, despre tristeți și umbre, despre bucuria de a fi preot și multe altele. Per total a fost o bucurie de a ne revedea și de mai afla lucruri noi despre activitatea celor care lucrează în afara țării. De subliniat că azi activează în străinătate șase preoți din această serie: pr. Mihai Șerban în Italia, pr. Emil Simon și pr. Pavel Antăluțe în Elveția și pr. Valerian Enășcuț, pr. Mihai Percă și pr. Iosif Dorcu în Franța.

Punctul culminant al întâlnirii a fost, desigur, momentul de comuniune în rugăciune la Sfânta Liturghie.

Mulțumiri celor care au avut inițiativa acestei întâlniri, dar și episcopului Petru Sescu care a acceptat invitația și a moderat frumos toate aceste discuții.

Pr. Iosif Dorcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 august: Traian: Întâlnirea preoților din promoția 1986 cu episcopul auxiliar Petru Sescu


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat