Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Invitație la sărbătoarea Surorilor Clarise

În Dieceza de Iași, la Mănăstirea "Sfânta Maria a Îngerilor" a Surorilor Clarise din Roman, și anul acesta, în perioada 2-11 august, au loc mai multe celebrări liturgice împreună cu novena la Sfânta Clara, fondatoarea Surorilor Clarise.

Miercuri, 2 august 2023, la ora 9.00, se va celebra Sfânta Liturghie solemnă, cu ocazia hramului Mănăstirii "Sfânta Maria a Îngerilor de la Porțiuncula", prezidată de pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România și concelebrată de mai mulți preoți împreună cu credincioșii participanți pentru obținerea indulgenței plenare. Această Liturghie va fi transmisă și la postul de radio ERCIS FM.

În perioadă 2-10 august 2023, se va celebra novena în cinstea Sfintei Maici Clara, întemeietoarea Ordinului al II-lea, al Surorilor Clarise, iar Sfânta Liturghie din perioada novenei se va celebra în fiecare seară la ora 20.00, de către pr. Iosif Beșleagă, OFMConv., predicatorul de anul acesta.

Duminică, 6 august 2023, în Solemnitatea Schimbării la Față a Domnului nostru Isus Cristos, Sfânta Liturghie va fi celebrată la ora 9.00 ca în fiecare duminică, dar și la ora 20.00 pentru continuarea novenei. În seara de 10 august, după Sfânta Liturghie de la ora 20.00, se va comemora trecerea la cer a Sfintei Maici Clara din Assisi (Transitus).

Vineri, 11 august 2023, în sărbătoarea Sfintei Clara de Assisi, patroana Ordinului Clariselor, vor fi celebrate tot două sfinte Liturghii: la ora 9.00 și la ora 18.00. Sfânta Liturghie solemnă de seară va fi prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași și animată de corul Parohiei "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni.

Vă așteptăm să-l lăudăm împreună pe Domnul!

* * *

Indulgența plenară de la Porțiuncula, se poate obține în fiecare an, începând cu data de 1 august, ora 12.00, și continuând în cursul zilei de 2 august până la miezul nopții, îndeplinind condițiile prescrise de Biserică, și anume: Spovadă, Împărtășanie în cadrul Sfintei Liturghii, vizita unei biserici parohiale sau franciscane și reînnoirea mărturisirii de credință prin recitarea Crezului și a rugăciunii Tatăl nostru, precum și o rugăciune după intenția Sfântului Părinte Papa, pentru a reafirma propria apartenență la Biserică.

Pr. Alexandru Olaru, OFMConv., asistent spiritual al Surorilor Clarise din Roman
 


lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat