Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Liturghie de mulțumire pentru întreaga activitate a Centrului de Plasament "Sfântul Iosif"

Luni, 31 iulie 2023 a avut loc o Liturghie de mulțumire pentru întreaga activitate a Centrului de Plasament "Sfântul Iosif". Cu prilejul acestui eveniment, dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în realizarea misiunii și activităților din cadrul programului nostru social dedicat copiilor și tinerilor beneficiari.

La eveniment ne-au fost alături surori din cadrul Congregației Campostrini și din cadrul Congregației Jesu, foști beneficiari din mai multe generații și persoane care au susținut misiunea și activitatea în toată această perioadă.

Am avut onoarea de a-l avea alături pe PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași căruia îi mulțumim pentru tot sprijinul necondiționat oferit în 30 de ani de activitate: "Haideți să reflectăm și să ne gândim la tot ce s-a întâmplat în acești ani. În această casă a avut loc o minune, un miracol pentru copiii aflați în suferință, copii care au găsit mângâiere și încurajare. Le suntem recunoscători tuturor celor care au inițiat, au continuat și au dus la bun sfârșit această misiune, misiune pe care ați primit-o prin chemarea voastră, dragi surori și lucrători Caritas. Credința voastră s-a arătat prin fapte și printr-o dragoste în favoarea comunității".

De asemenea, ne exprimăm recunoștința față de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași pentru prezență și pentru suportul oferit tuturor activităților din cadrul asociației noastre.

Bucuria de a fi împreună a fost întregită după Sfânta Liturghie de un moment de socializare alături de foștii beneficiari, ocazie cu care am împărtășit emoții și experiențe frumoase.

Centrul de Plasament "Sfântul Iosif" a fost înființat în anul 1993, fiind un program menit să vină în sprijinul copiilor și tinerilor proveniți din familii cu situații sociale deosebit de dificile. A fost o perioadă grea și anevoioasă, mai ales în contextul acelor timpuri, dar a meritat tot efortul.

Centrul de Plasament "Sfântul Iosif" a fost timp de 30 de ani o comunitate de viață și iubire, o altfel de familie pentru zeci de generații de copii și tineri proveniți din familii cu situații sociale deosebit de dificile. Misiunea Centrului a fost aceea de a asigura beneficiarilor găzduire permanentă, alimentație, educație formală și non-formală, asistență spirituală, consiliere, asistență medicală, sprijin în dezvoltarea abilităților de viață independentă, într-un cadru de viață cât mai asemănător mediului din familie.

Slujirea prin dăruire față de aproapele, prin acte de caritate și prin educație, grija pentru credința oamenilor, grija pentru om și necesitățile lui în general, și mai ales grija pentru copii și tineri, în a-i forma ca viitori adulți responsabili, a fost misiunea surorilor din cadrul Congregației Campostrini și din cadrul Congregației Jesu, surori care s-au îngrijit de copii, pe parcursul celor 30 de ani. În toată această perioadă, surorile au asigurat un cadru educațional cât mai variat și performant, inspirat din principiile pedagogiei creștine.

Activitatea din cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif" a luat sfârșit începând cu 31 iulie 2023. Au fost 30 de ani de dăruire, dedicare și slujire față de cei în nevoi. Iubirea fraternă, ospitalitatea, bucuria, pacea, încrederea, credința, simplitatea au fost expresii transmise către toți copiii beneficiari.

Dragi surori și colaboratori, vă asigurăm de prețuirea, recunoștința și rugăciunile noastre zilnice. Îi aducem lui Dumnezeu mulțumiri prin mijlocirea Sfântului Iosif.

Maftei Petronela
 


lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat